NoviceTehnika

Kako OLED televizorji dopolnjujejo avtomobilski življenjski slog

Razvijajoči se svet avtomobilizma je prinesel tudi novo dimenzijo našemu življenjskemu slogu. Avtomobilski življenjski slog je mešanica sloga, inovacij in najsodobnejše tehnologije, ki nas spremljajo tako na cesti kot tudi zunaj nje. V tem prizadevanju za popolnost in vrhunsko izkušnjo pa se je pojavila zanimiva povezava med avtomobilskim načinom življenja in televizorji.

OLED televizorji so postali s svojo osupljivo vizualno kakovostjo, poglobljenim zvokom in elegantno zasnovo popolno dopolnilo avtomobilskemu življenjskemu slogu. Kako se to povezuje? Preprosto rečeno, televizorji OLED prinašajo izjemno kakovost slike in zvoka, ki se ujema z vrhunskim doživetjem, ki ga pričakujemo tudi od svojega avtomobila. Prav tako, kot pri izbiri avtomobila, kjer ima vsaka linija svojo nalogo in skupaj tvorijo mozaik prave avtomobilske umetnosti, tudi pri izbiri televizorja želimo najboljše od najboljšega. In navsezadnje, kaj je boljšega ob gledanju avtomobilistične dirke, kot občutek, da smo sredi dirkalne steze?

Kdo je avtomobilski navdušenec?

Avtomobilski navdušenec je oseba, ki čuti strast in zanimanje do avtomobilov ter avtomobilske industrije. Gre za posameznika, ki si aktivno prizadeva slediti in se poglobiti v svet avtomobilov, vključno z njihovim oblikovanjem, zmogljivostjo, tehnologijo in inovacijami. Avtomobilski navdušenec lahko uživa v vožnji, zbiranju avtomobilov, spremljanju dirk in avtomobilskih dogodkov, sledenju avtomobilskim trendom in splošnim občudovanjem ter raziskovanjem avtomobilov. Ti posamezniki cenijo lepoto avtomobilov, inženirske dosežke in vozne lastnosti avtomobilov, ki izražajo edinstvenost ter individualnost. Take osebe pa potrebujejo v svojem življenju tudi elegantno pametno napravo, ki jim bo avtomobilistični svet prikazala še na drugem nivoju in to je televizor z brezhibnimi linijami, zvokom ter sliko, ki odpelje navdušenca v neverjeten svet tehnološkega napredka.

Televizorji Samsung OLED: tehnologija Quantum Dot in Quantum 4K

Ena od ključnih značilnosti, ki odlikuje televizorje Samsung OLED, je njihova tehnologija Quantum Dot. Ta tehnologija zagotavlja dih jemajočo kakovost slike s čudovito črno barvo, bleščečo belo barvo in polnimi barvnimi odtenki. Tehnologija Quantum Dot zagotavlja, da je vsaka slika, prikazana na zaslonu, živa in realistična. Ne glede na to, ali gledate razburljiv avtomobilski pregon ali občudujete osupljive pokrajine v potopisni oddaji, tehnologija Quantum Dot oživi sliko, tako da se počutite, kot da ste prav tam, v trenutku.

Za še boljšo izkušnjo gledanja so televizorji Samsung OLED opremljeni s tehnologijo Quantum 4K, ki jo poganja nevronski procesor z umetno inteligenco. Ta inteligentni procesor v realnem času analizira vsebino in ustrezno optimizira kakovost slike. Rezultat sta izjemna svetlost in globok kontrast, ki z osupljivo jasnostjo razkrije vsako podrobnost. Avtomobilskim navdušencem, ki cenijo drobne podrobnosti, ta raven vizualnih podrobnosti doda novo razsežnost njihovim najljubšim avtomobilskim oddajam, dokumentarcem ali celo virtualnim testnim vožnjam.

Dinamičen zvok: Dolby Atmos in tehnologija Q-Symphony

Življenjski slog v avtomobilizmu ni samo vizualna, temveč celovita čutna izkušnja. Samsung televizorji OLED so v tem pogledu odlični, saj vključujejo tehnologijo Dolby Atmos. Dolby Atmos ustvarja trodimenzionalno zvočno polje, ki objame gledalca in mu daje občutek, da je sredi dogajanja. Rjovenje avtomobilskih motorjev, škripanje pnevmatik in potopitvena zvočna kulisa filmov, povezanih z avtomobili, postanejo s tehnologijo Dolby Atmos še bolj vznemirljivi.

Poleg tega so televizorji opremljeni s tehnologijo Q-Symphony, ki omogoča, da zvočniki televizorja in zvočna vrstica Soundbar delujejo hkrati in se med seboj dopolnjujejo. Tako sinhronizirano podajanje zvoka ustvari še bolj poglobljeno izkušnjo, ki sledi dogajanju na zaslonu in zagotavlja nepozabne trenutke gledanja televizije. Tako kot popoln zvok avtomobilskega motorja tudi kombinacija tehnologije Dolby Atmos in Q-Symphony gledalce potopi v svet bogatega in podrobnega zvoka ter izboljša njihovo zaznavanje.

Za tiste, ki si želijo dopolniti svojo zvočno izkušnjo doma, priporočamo Soundbar HW-Q990C. Ta soundbar je zasnovan tako, da prinaša vrhunski zvok in ustvarja pristno avdio atmosfero v vašem prostoru. Po mnenju Newsweeka je “Soundbar HW-Q990C najboljši soundbar trenutne generacije za popolno Dolby Atmos izkušnjo. Kljub temu, da gre za iterativno nadgradnjo prejšnjega modela HW-Q990B, ta sistem, poln funkcij, je enostaven za nastavitev in lahko v vsakem prostoru ponudi popolno Dolby Atmos izkušnjo.”

Elegantna zasnova: LaserSlim in ničelno ohišje

Življenjski slog v avtomobilizmu temelji na estetiki in Samsung televizorji OLED niso nobena izjema. Ti televizorji so s svojo elegantno in prefinjeno zasnovo LaserSlim povzročajo pravi vizualni užitek. Zasnova LaserSlim ustvarja iluzijo laserskega žarka, ki se razteza v dveh smereh, kar poudarja izjemno tankost televizorja. Tudi sam zaslon je izredno tanek, saj ima skoraj ničelno obrobo, kar omogoča TV, da se brez težav vključi v vsak prostor, ne glede na dekoracijo. Tako kot avtomobilski navdušenci cenijo gladke linije in aerodinamične oblike svojih vozil, tudi zasnova LaserSlim televizorjev Samsung OLED doda eleganco vsakemu bivalnemu prostoru.

Poleg tega skoraj ničelna obroba televizorjev Samsung OLED izboljša poglobljeno izkušnjo gledanja. Z minimalnimi motečimi dejavniki je gledalčeva pozornost osredotočena izključno na očarljivo vsebino, prikazano na zaslonu. Ne glede na to, ali občudujete elegantne obline športnega avtomobila ali se potopite v visoko oktansko dirkaško igro, zasnova brez okvirja zagotavlja, da nič ne stoji med gledalcem in njegovo zabavo.

Tu je tudi izjemna Neo QLED tehnologija

Nova generacija televizorjev Samsung za leto 2023 je presegla vsa pričakovanja. Med temi izjemnimi televizorji izstopajo modeli Neo QLED, ki so postavili nove standarde na področju tehnologije prikaza. En tak model, televizor Neo QLED 8K HDR Smart TV (2023), je prejel prestižno priznanje petih zvezdic in oznako ‘Priporočeno’ s strani priznane publikacije Expert Reviews.

Ena izmed izjemnih lastnosti tega televizorja je njegov izjemen zvočni sistem. Televizor QN900C je redkost med televizorji, saj zagotavlja odličen zvok in postavlja vprašanje, ali sploh potrebujemo dodatno zvočno rešitev. Konfiguracija zvočnikov 6.2.4-kanalov ustvarja obsežno zvočno sliko, ki napolni steno za televizorjem in ustvari zvočno prisotnost, ki se ujema z velikostjo zaslona.

Dodajanje višine zares naredi razliko, medtem ko vključitev tehnologije Object Tracking Sound Pro prinaša še bolj vključujočo zvočno izkušnjo. Zvok se jasno premika, da se ujema s specifičnimi objekti na zaslonu, medtem ko 90 W ojačanje zagotavlja močan zvok. Res dobra novica pa je, da je večja ločljivost le majhen del prednosti tega televizorja, saj uporablja tehnologijo Mini LED osvetlitve s skoraj 2.000 območji, neprekosljivo lokalno zatemnitev in napredno obdelavo slike, ki ustvarjajo izjemne slike tako v SDR kot tudi HDR vsebinah.

Poleg vrhunskega delovanja je televizor tudi izjemno lep, vključuje Samsung One Connect Box in ima fantastičen zvok. Ko dodamo odzivno pametno platformo, obsežno izbiro aplikacij in obsežne funkcije igranja iger, dobimo 8K televizor, ki je pripravljen na vse, kar prinaša prihodnost. S tem televizorjem boste doživeli vrhunsko sliko, zvok in vrsto funkcij, ki bodo spremenile vašo izkušnjo gledanja.

Priznana publikacija Expert Reviews pa ni ocenila samo Samsung Neo QLED televizorjev, ampak tudi najnovejšo linijo OLED. 163-centimeterski (65-palčni) Samsung OLED 4K HDR Smart TV (2023) televizor je ocenil priznani novinar Stephen Withers z oznako “Najboljši nakup”. Privlačna zasnova, obsežna pametna platforma, presenetljivo dober zvočni sistem in številne visokotehnološke igralne funkcije le še povečajo privlačnost, je ta televizor 4K pravi zmagovalec. Pravzaprav je cenovno najugodnejši način za uživanje v tehnologiji QD-OLED in prednostih njenih svetlejših odtenkov in čistejših barv, zato je to nedvomno najboljši nakup.


Avtomobilski življenjski slog je svet, v katerem je pomembna vsaka podrobnost, Samsung televizorji OLED pa so popolno dopolnilo temu življenjskemu slogu. Naj gre za občudovanje estetike avtomobilov, raziskovanje vznemirljivih dirk ali potopitev v avtomobilske dokumentarce, ti televizorji zagotavljajo vizualno in slušno potovanje, ki si ga avtomobilski navdušenci resnično zaslužijo. Sprejmite avtomobilski življenjski slog s televizorji Samsung OLED in se prepustite celostnemu doživetju. Več o televizorjih na spletni strani: https://www.samsung.com/si/tvs/.

*Oglasno sporočilo

Povezani članki

Back to top button