Počitniška vozilaProsti čas

VW Amarok PanAmericana

Nemci so na domač salon počitniških vozil prišli še s posebnim Amarokom.

Pri Volkswagnu so za ravnokar trajajoči salon karavaninga v Düsseldorfu poleg Californie, ki je počitniški derivat Multivana T7, pripravili še Amaroka PanAmericana. Kleni terenec, ki temelji na osnovi Forda Ranger je prišel ljubitelje počitnikovanja v naravi nagovarjati s strešnim šotorom, dvignjenim podvozjem in terenskimi pnevmatikami.

Volkswagnu so pri preobrazbi Amaroka na pomoč priskočili pri Genesis Import, kjer domujejo strokovnjaki za karavaning. Rezultat je počitniški Amaraok, ki je opremljen s strešnim šotorom (kot nalašč za safari), 270-stopinjskim senčnikom oziroma tendo ter aluminijasto trdo streho. Snovalcu so mu poleg serijskih LED IQ.Light matričnih žarometov nadeli še dodatne LED luči, ki bodo osvetljevale prostor pred in okoli vozila, medtem ko boste v temačnem delu dneva prečili neutrjen teren.

Tja boste lahko brez večjih pomislekov zavili zaradi dodatno dvignjenega podvozja, terenskih pnevmatik in seveda pogona. VW Amarok PanAmericana je opremljen s trilitrskim V6 turbodizlom, ki razvije zdravih 241 KM in sila uporabnih 600 Nm navora. Da bo vse potekalo kot mora sta dodana še štirikolesni pogon 4Motion in 10-stopenjski samodejni menjalnik.

Z usnjem prevlečen ambient se zdi krojen po meri zahtevnih, saj ima vozilo v serijski opremi zajete v 10 smeri električno pomične sprednje sedeže, 12-palčni osrednji multimedijski zaslon in kopico priročnim varnostno-asistenčnih pomočnikov. V Nemčiji je pustolovski Amarok PanAmericana že na voljo, in sicer od 69 tisočakov naprej

Aleš Majerič
foto: VW

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button