Počitniška vozilaProsti čas

VW pretresa svet kamperjev s konceptno Californio

Študija ali že praktično serijski avtomobil?

Pravzaprav je to nekakšen napovednik, saj so vodilni za krmilom znamke iz Wolfsburga napovedali uradno premiero na največjem evropskem sejmu karavaninga v Düsseldorfu. Kaj smo še izvedeli iz opisa študije, ki izhaja iz novega VW Multivana T7?

Po slikah sodeč bo nova California, ki bo v salone zapeljala prihodnje leto, prvič na voljo z dvojnimi drsnimi vrati, saj so inženirji kuhinjo premaknili iz boka na sredino. Sedaj ta deluje kot nekakšen izvlečen otok, ki še vedno nudi tako kuhalni prostor (indukcija ali plin), dvižno mizico, majhen prenosni žar in nekaj predalov za drobnarije. Ob kuhinjskem otoku se po novem nahaja manjši tablični računalnik, preko katerega nadzorujete in upravljate s funkcijami bivalnega dela vozila. Slednje je na voljo tudi preko mobilne aplikacije ali enostavno preko multimedijskega zaslona vozila.

Sedeža prve vrste se zavrtita okoli svoje osi, medtem ko se zadnja klop spremeni v posteljo, pod katero se pospravi jedilna mizica. Drugo ležišče je tradicionalno nameščeno v dvižni strehi, ki je tokrat aluminijasta. Tu je še prha, ki se namesti na vrata prtljažnika, ter dva senčnika – na levem boku je to klasična štirikotna tenda, medtem ko je na desni strani nameščeno trikotno jadro.

Pod motornim pokrovom bo tehnologija preslikana iz že znanega Multivana, pri katerem še čakamo na hibridni pogonski sklop. Več informacij sledi ob uradni razgrnitvi.

Blaž Likovič
foto: VW

Povezani članki

2 komentarjev

  1. Včasih je bilo kampiranje za revne, zdaj je za bogate. In kako naj si večina ljudi privošči tak avto … verjetno bo potem šel raje v hotel..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button