MotociklizemNovice

Prenovljena potovalna Honda NT1100 je skoraj tu!

VIDEO: Prenove po meri aktualnih jezdecev!

Dvokolesni jezdeci s potovalno žilico boste zagotovo navdušeni nad prenovljeno Hondo NT1100, ki bo v naše salone zapeljala tik po silvestrovanju. Potovalna samurajka, kot nekakšna cestna nadgradnja uspešnega modela Africa Twin, je grajena izključno za evropski trg, o prenovi za modelno leto 2025 pa prinaša kar nekaj novitet, ki vam bodo lajšale dolge poti.

Med večje pridobitve zagotovo sodi elektronsko vzmetenje, ki bo del opreme Honde NT1100DE z DCT menjalnikom, inženirji pa so se korenito poigrali tudi z agregatom in upravljanjem motocikla. NT1100 in že omenjeni Africa Twin si delita 1.084-kubični štirivaljnik, zato bodo posodobitve iz letos predstavljenega Africa Twina prenesene na NT1100. Agregat sedaj zagotavlja 7 odstotkov več navora v nizkem in srednjem območju motornih vrtljajev, dodatne korekcije pri dovodu goriva pa so omilile nihanje navora pri nižjih prestavah.

Posodobljen je tudi elektronski ABS sistem in povezani e-pomočniki, ki sedaj zagotavljajo večjo varnost med zavoji in še lepše sodelujejo z DCT menjalnikom – če je ta seveda izbran.

Honda bo zdaj prvič ponudila NT1100 z elektronsko opremljeno nastavitvijo vožnje. Očitno so uslišali kupce, ki so tarnali nad premehkim vzmetenjem na asfaltnih površinah, čemur je NT1100 prednostno namenjen. Seveda prenova ni zgolj tehnična, temveč tudi kozmetična. Celoten izgled je sedaj še bolj dinamičen in oster, morda kar malce agresiven, novi so LED žaromet z dnevno lučjo in smerniki. Površina sedeža je večja za kar 20 odstotkov, medtem ko višina le-tega z 820 milimetri ostaja enako nizka.

Bočni potovalni kovčki so narastli za štiri litre, kar pomeni, da lahko v vsakega od njih spravite motoristično čelado. Več informacij vam serviramo ob prihodu NT1100 v naše salone, kar naj bi se odvilo v januarju 2025. Slike prepoznate iz kod so … no, in tudi video?

Aleš Majerič
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button