Gospodarska vozilaNovicePredstavitve

Citroën Berlingo Van, Jumpy in Jumper

Predstavlja se še trojica lahkih gospodarskih vozil iz dežele odličnih vin in kolesarske dirke vseh dirk.

Pred dnevi so se na slovenskih tleh že predstavili Oplovi „trije bratje“, tokrat so se v sila podobni druščini predstavili še romansko govoreči bratje, in sicer Belingo Van, Jumpy in Jumper. Citroën se je v Sloveniji že davno uveljavil kot zanesljiv partner v svetu lahkih gospodarskih vozil, kar dokazujejo tudi njihovi rezultati, saj ima znamka Citroën v letu 2024 v Sloveniji 7,35-odstotni tržni delež.

Berlingo Van: Znanilec sprememb med manjšimi furgoni je pridobil sodobnejši izgled s podpisom znamke Citroën, ki prinaša več dinamičnosti in prepoznavnosti. Vozilo zdaj ponuja izboljšano udobje vožnje za bolj prijetno delovno izkušnjo. Z novo različico brez emisij ë-Berlingo Van, ki omogoča doseg 330 km po WLTP ciklu, je Citroën dosegel kar 20-odstotno povečanje dosega. Cene termičnih izvedenk Berlinga se bodo pričele pri 20.800 evrih, medtem ko boste za elekričnega Berlina morali odšteti vsaj 31.600 evrov.

Jumpy: Ta model se je uveljavil kot standard vsestranskosti v svojem segmentu. Prenovljena kompaktna zasnova ponuja nadgrajene funkcije za varnost in udobje, ki so oblikovane za širok spekter profesionalnih potreb. Jumpy sedaj vključuje dizelske motorje BlueHDi in električni ë-Jumpy, ki ponuja še več učinkovitosti in manjšo porabo energije. Osnovni Jumpy z 88-kilovatnim motorjem BlueHDi bo po ceniki veljal vsaj 28.000 evrov, medtem ko se bodo električne izvedenke s 100 kilovati veljale vsaj 39.500 evrov.

Jumper: V svoj segment uvaja funkcije za pomoč pri vožnji, napredno povezljivost in več udobja, ki poslovnim uporabnikom omogočajo bolj brezskrbno uporabo. Na voljo so dizelski motorji in električna različica ë-Jumper, ki bodo na voljo od 26.800 evrov dalje (električna različice od 54.800 evrov).

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button