AvtomobilizemNovice

Športno-uživaški Mercedes-AMG CLE z vetrom v laseh je tu!

VIDEO: Zadnji košček CLE mozaika je dospel v konfigurator.

O Mercedes-Benzovem modelu CLE smo že prelili kar nekaj črnila. Gre za model, ki nosi novo oznako in je zamenjal kabiroleta iz razredov C in E in kompaktnega SLC. Torej so namesto dveh brezstrešnikov, katerih prodajne številke usihajo kot luže na poletnem soncu, ponudili enega, ki je na voljo tudi kot kupe. Celotno ozadje preverite na povezavi TUKAJ, mi pa se bomo osredotočili na sedanjost.

Po prihodu klasičnega kupeja CLE, AMG izvedenke in nato še klasične brezstrešne CLE Cabriolet različice je naposled nastopil čas za češnjo na torti, ki se najbolje znajde nekje ob morski obali, bodisi Mediterana ali Kalifornije, važno da je v gledišču veliko vode. Govora je o nabriti AMG različici, ki vam omogoča poslušanje rohnenje šestih valjev s 449 KM brez vmesnih pregrad. Spoznajmo Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet.

 

Za začetek vas razveselimo, da je praktično vse preslikano iz kupejevske AMG inačice, kateri smo nekaj stavkov namenili TUKAJ. Bistvo tvori trilitrski turbinsko podpri vrstni šestvaljnik bencinskih korenin z dodanim električnim kompresorjem ter s 330 kW (449 KM) in 560 Nm navora. Če vklopite OverBoost funkcijo jih za 12 sekund dvignete na okroglih 600 Nm. Čeprav je agregat krepak, so mu Nemci v korist okolja dodali 48-voltni blago-hibridni sistem s 17 kW (23 KM) in 205 Nm. Pogon je glede na dolg zapis imena pričakovano štirikolesen, vmes pa je nameščen AMG-jev 9-stopenjski Speedshift pretikač. Pospešek do stotice z mesta opravi v 4,2 sekunde (v kolikor doplačate Pro Performance paket) in se elektronsko omejeno upeha pri 250 km/h.

Ambient, oprema in dekorativne opcije so praktično preslikane iz kupeja, zato besed ne bomo izgubljali in preverili tisto česar kupe seveda nima – zložljive akustične strehe iz blaga. Ta se elektronsko odpira ali zapira v 20 sekunda in vse do hitrosti 60 km/h. Pospravi se v prtljažnik, zato veličina le-tega od postavljeni strehi znaša 385 litrov, v kolikor se vozite z vetrom v laseh pa 295 litrov. Serijska oprema je pričakovano precej bogata in vključuje vse rešitve, ki smo jih podali že pri Mercedes-Benz CLE Cabriolet seriji na povezavi TUKAJ, torej »zvezdine« AirCap in AirScarf tehnologije, namenjene zgolj in le kabrioletom.

Podatkov o ceniku nimamo, glede na 100.400 evrov za kupeja, bo potrebno za brezstrešnika še nekaj doplačati.

Blaž Likovič
foto: MB

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button