AvtomobilizemNovice

Novi Mercedes-Benz CLE tudi za ljubitelje kabrioletov

CLE Cabriolet nudi klasičen užitev v vožnji z odprto streho.

Prvemu kupejevskemu Mercedes-Benz CLE sledi premiera izvedenke Cabriolet z zložljivo streho, ki nadaljuje zapuščino prestižnih štirisedežnih kabrioletov in združuje elegantno obliko, napredno tehnologijo ter vrhunsko opremo. Cabriolet se ponaša s klasično platneno streho in dodatnimi podrobnostmi, kar mu daje poseben značaj. Cabrioleta bo mogoče v domači Nemčiji naročiti za 66.402 evrov.

Novi CLE Cabriolet je serijsko opremljen z uporabnimi rešitvami za tovrstne avtomobile, kot sta sistem za električno usmerjanje vetra Aircap in sistem za ogrevanje prostora za glavo Airscarf, kar izboljša izkušnjo vožnje z odprto streho, da je prijetna tudi pri nizkih temperaturah. Akustična mehka streha iz tkanine, ki je na voljo v črni, rdeči ali sivi barvi, zagotavlja odlično toplotno udobje ter zmanjšuje hrup med vožnjo. Osrednjo točko notranjosti predstavlja digitalno okolje z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki in 11,9-palčnim osrednjim zaslonom na dotik, skupaj z opcijsko dinamično ambientalno osvetlitvijo, oblazinjenjem iz črnega umetnega usnja nappa in kromiranimi dodatki.

Prostorna notranjost ponuja izjemno udobje na dolgih razdaljah za štiri potnike, z veliko prostora za noge in shranjevalnega prostora, zaradi česar je prostornejša od svojega predhodnika, razreda C Cabriolet. Prtljažnik s prostornino 385 litrov (295 litrov z zloženo streho) je praktičen tudi za vsakodnevno uporabo. CLE Cabriolet s svojo zasnovo podvozja in sistemi vzmetenja zagotavlja dinamično ter hkrati udobno vožnjo. Opcijska paketa športnega vzmetenja in vzmetenje Dynamic Body Control pa omogočata zelo prilagodljivo vozno izkušnjo.

Vsi pogonski sklopi so blagi hibridi, na voljo pa so 2-litrski štirivaljni agregati in zmogljiv 3-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor, ki zagotavlja ravnovesje med zmogljivostjo in učinkovitostjo. Vstopnico predstavlja CLE 220 d s 145 kW (197 KM), sledi CLE 200 s 150 kW (204 KM), na voljo tudi s 4Matic štirikolesnim pogonom, najmočnejši štirivaljnik nosi oznako 300 4Matic in premore 190 kW (258 KM). Trenutni vrh predstavlja CLE 450 4Matic z 280 kW (381 KM), ki do stotice pospeši v 4,7 sekundah in doseže najvišjo hitrost 250 km/h. Mercedes-Benz CLE Cabriolet predstavlja vrhunec premijskih kabrioletov srebrnih zvezd, saj združuje slog, tehnologijo in udobje ter ponuja lagodno vozno izkušnjo.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button