AvtomobilizemNovice

Prihaja Mercedes CLE, zamenjava kabrioletov razreda C in E

Zbirko modelov pri srebrnih puščicah bo kmalu dopolnilo popolnoma novo ime.

Fotografi so v objektiv ujeli novo in prvo generacijo Mercedesovega kabrioleta srednjega razreda, vendar ne gre za razred C ali večjega premijskega razred E. Novincu bodo namenili svežo oznako CLE, v portfelju bo nadomestil brezstrešni izvedenki obeh prej omenjenih modelov. Mercedes si sicer ime last že dalj časa, a so jo šele sedaj obudili za uporabo na avtomobilu.

Že pred časom so vodilni pri Mercedesu govorili o zmanjšanju kompleksnosti prodajne palete, ki je vrhunec s skoraj 50 modeli dosegla lanskega leta in se še vedno vztrajno širi s prihodom EQ električnih modelov. Prodajne številke kabrioletov vsako leto vztrajno upadajo, zato so brez večjih zadržkov umaknili kompaktnega SLC, razred C Cabriolet in razred E Cabriolet. Kljub vsemu pa ne nameravajo dokončno opustiti segmenta kupejev in kabrioletov, saj so takšni avtomobili izrednega pomena za premijsko znamko kot je Mercedes.

Pred prihodom natančno načrtovanega CLE leta 2023, bodo predstavili prerojenega SL, v obliki dinamičnega športnika zasnovanega na novi AMG platformi. Podobnega tretmaja bo deležen CLE, s samosvojim videzom, odmaknjenim od ostale ponudbe. Na tej stopnji so tehnične podrobnosti še neznanka, povsem verjetno bodo uporabili moderno arhitekturo, ki bo omogočala vgradnjo štiri in šestvaljnih motorjev, idealno za povprečnega kupca kabrioletov srednjega razreda.

Pri strupeni AMG 63 izvedenki gre pričakovati enak sklop iz prihajajočega C 63, sestavljen iz visoko zmogljivega M139 2-litrskega turbobencinskega štirivaljnika in hibridnega sistema. Iz večjih modelov bi si lahko sposodili tudi 3-litrski šestvaljni vrstni motor z 48-voltno blago-hibridno asistenco.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button