AvtomobilizemNovice

Prvi Mercedes-Maybach SL 680 Monogram

Najbolj prestižni SL nosi Maybachov logotip.

Mercedesov prestižni oddelek Maybach se je lotil novega model SL in nastal je najbolj športen nosilec velike črke M v zgodovini. Mercedes-Maybach SL 680 Monogram krasijo edinstvene barvne kombinacije zunanjosti in notranjosti ter vrhunski materiali. Ob začetku prodaje bosta na voljo dva oblikovalska koncepta – Red Ambience in White Ambiance.

Model z rdečo tematiko se ponaša z dvobarvnim premazom obsidiansko črne kovinske barve in granatno rdeče kovinske barve, med tem ko White Ambience izstopa z obsidiansko črno kovinsko barvo v kontrastu z opalitno belo magno. Oba vzbujata lepoto, čutnost in lahkotnost. Kupci lahko izberejo tudi druge odtenke. Notranjost vključuje trajnostno strojeno kristalno belo usnje nappa Manufaktur Exclusive in srebrne kromirane obrobe, ki prikazujejo izvrstno izdelavo. Prodaja najbolj opulentnega SL-a bo na stari celini stekla spomladi prihodnje leto.

V oddelku Mercedes-Maybach poudarjajo, da novi član v družino Maybach prinaša možnosti športnega dvosedežnega roadsterja, ki združuje dinamično vožnjo z luksuzno izdelavo in dizajnom. Ikonično obliko vozila nadgrajujejo značioni oblikovni elementi, kot sta osvetljena kromirana maska, kromirana plavut na pokrovu in opcijski vzorci Maybach. Znotraj žarometov so poudarki v barvi rožnatega zlata, sprednje krilo pa z vodoravnimi odprtinami za dovod zraka poudarja širino vozila. Vozilo se vozi na 21-palčnih kovanih platiščih s pet- ali večkrako zasnovo.

Platnena streha je izdelana iz izolirane, svetlo črne tkanine s prefinjeno vdelanim vzorcem Maybacha. Na zadku so vidne značilne zadnje luči, kromirana zadnja stranica in zaključki izpušnih cevi z vodoravno prečko. Aerodinamična dvojna izboklina za sedeži še dodatno prispeva k športni estetiki, zlasti pri spuščenem strešnem oknu.

V notranjosti kristalno belo usnje nappa poskrbi za izvrsten ambient in se razteza po vratnih oblogah, sredinski konzoli ter udobnih sedežih. Notranjost je dodatno okrašena s srebrnimi kromiranimi elementi, pocinkanimi nasloni sedežev in digitalnim okolj z unikatnimi grafikami. Poleg tega bo podjetje MAYBACH Icons of Luxury izdalo ekskluzivno kolekcijo, navdihnjeno z materiali in barvami vozila, ki bo vključevala predmete, kot so usnjena jakna, superge in torba.

Za pogon prvega SL-a pod oznako Maybach poganja 4-litrski V8 s podporo dveh turbopolnilnikov, ki ustvari 430 kW (585 KM) in 800 Nm navora ter jih preko devetstopenjskega samodejnega menjalnika pošilja na vsa štiri kolesa. Pogonski sklop in vzmetenje sta prejela posebne nastavitve, ki zagotavljajo visoko raven udobja, čeprav se ob pritisku stopalke za plin do stotice požene v 4,1 sekunde in doseže najvišjo hitrost 260 km/h. Za večji občutek luksuza so vozilo opremili z milejšim izpušnim sistemom in dodatno zvočno izolacijo.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button