AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Polestar 3 z zadnjim pogonom nudi do 650 kilometrov dosega

Vstopni Polestar 3 na voljo za slabih 80 tisočakov.

Polestar je ponudbo električnega SUV-ja Polestar 3 obogatil z novo vstopno različico z enim elektromotorjem, s katerim nudijo večji doseg in se na stari celini ceni na najman 79.890 evrov. Naročila za novo izvedenko Polestarha 3 že sprejemajo, v Severni Ameriki in Avstraliji pa bo na voljo nekoliko kasneje.

Izvršni direktor Thomas Ingenlath poudarja, da je ta nova različica vstopna točka tega modela, ki se ponaša z dinamiko pogona na zadnji kolesi. Kot ostale, bodo tudi Polestarja 3 z zadnjim pogonom izdelovali na Kitajskem in v ZDA, pod površjem tiči enaka baterija s kapaciteto 111 kWh kot pri različici z dvema elektromotorjema, ki podpira hitro polnjenje z močjo 250 kW, kar v 30 minutah povrne od 10 do 80 energije. Z enim polnjenjem lahko takšen Polestar 3 prevozi do 650 kilometrov, s čimer je postal najučinkovitejši član modelne palete. Kljub temu, da gre za najugodnejši model, ohranja dinamične lastnosti različic z dvema motorjema, s pomočjo izpopolnjenega sistema pasivnih blažilnikov.

Elektromotor nameščen na zadnji osi proizvede 220 kW in 490 Nm navora ter omogoča pospešek do stotice v 7,8 sekunde. Opremljen je z enakim zavornim sistemom Brembo kot ostal dva modela. Različica z enim motorjem Long range kot del modelne linije z letnico 2025 ponuja obsežne možnosti prilagajanja, namreč kupci lahko izbirajo med šestimi karoserijskimi barvami, petimi možnostmi notranjega obazinjena in štirimi oblikami platišč, vključno z novim 21-palčnim kompletom v paketu Pro Pack. Poleg tega je za večjo varnost in udobje na voljo paket Pilot Pack s sistemom LiDAR podjetja Luminar.

Žiga Kolman
foto: Polestar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button