AvtomobilizemNovice

Po prvem električnem, tudi novi bencinski Mini Cooper JCW

Mini je predstavil najbolj strupeni različici malega Cooperja in kabrioleta.

Mini je predstavil celotno kolekcijo nove generacije najbolj športnega John Cooper Works, ki je prvič v zgodovini na voljo v dveh okusih – z električnim ali klasičnim bencinskim motorjem. Električnega JCW smo spoznali že pred kratkim, zdaj je na vrsti tisti, s pravo zvočno spremljavo turbobencinskega motorja. Kot poprej, bo mali Cooper v strupeni obliki na voljo kot trivratna kombilimuzina in kabriolet z zložljivo platneno streho.

Novi modeli John Cooper Works nadaljujejo zapuščino dirkaške legende Johna Cooperja in zagotavljajo vznemirljivo izkušnjo vožnje. Dvojec novih Minijev JCW poganja prisilno polnjen 2-litrski štirivaljni bencinski motor, ki ustvari 170 kW (231 KM) in 380 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v 6,1 sekunde, pri kabrioletu pa v 6,4 sekunde. Najvišja hitrost znaša 250 km/h oziroma 245 km/h. Oba modela sta opremljena s športno nastavljenim sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom z obvolanskima ročicama. Posebne nastavitve vzmetenja še dodatno izboljšajo vodljivost in občutek vožnje, zmogljiv zavorni sistem pa zagotavlja natančnost v zahtevnih razmerah.

Zunanja oblika novih modelov odraža športno in dirkaško zgodovino s postavno sprednjo masko, širokimi zračniki in opcijskimi črtami na pokrovu motorja. Aerodinamične izboljšave prinašata zadnje krilce in difuzor, medtem ko za dodatno popestritev poskrbijo ekskluzina 17- ali 18-palčna platišča. Različica Cabriolet ponuja posebno doživetje z vetrom v laseh, saj ima zložljivo platneno streho, ki jo je mogoče odpreti ali zapreti v 18 sekundah do hitrosti 30 km/h. Karoserija je lahko odeta v enajst različnih barvah, s kontrastno streho z vzorcem Union Jack in pokrovi ogledal v barvi Chili Red ali Jetblack.

V notranjosti se dirkaško navdihnjena tematika nadaljuje s črno in rdečo barvno shemo, školjkastimi športnimi sedeži JCW in športnim volanom. Ostednji del armaturne plošče in voznikovega okolja zastopa okrogel OLED zaslon s premerom 240 mm , ki ga je mogoče upravljati na dotik ali z glasovnimi ukazi in omogoča enostaven dostop do vseh informacij. Način Go-Kart prilagaja postaviteb s prikazim podatkov, kot so navor, moč in g sile. Za maksimalno doživetje poskrbi odličen zvočni sistem Harman Kardon. Mini Cooper JCW nadaljuje tradicijo uspehov, saj je prototip, na osnovi katerega osnovi katerega je posredno nastala serijska izvedenka, letos osvojil najvišjo stopničko na 24-urni dirki Nürburgringa.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button