AvtomobilizemNovice

Paket Sportline tudi za novo Škodo Octavio

Športna šminka za Škodin najbolj množičen model.

Škoda bo kmalu v ponudbo četrte generacije Octavie dodala popularen nivo opreme Spotline, na voljo pri limuzinski in karavanski Combi izvedenki. Gre sicer le za športno šminko, torej estetske spremembe zunanjosti in kabine, brez posega pod motornim pokrovom.

Kozmetične izboljšave v primerjavi s standardno Octavio vključujejo 18-palčna platišča, spremenjen spodnji del sprednjega odbijača, novo mrežo masko, zadnji difuzor in črne napise, limuzinska različica ima še mini krilce na prtljažnih vratih. Notranjost krasi tapecirana armaturna plošča s piano črnimi dekorativnimi elementi, par športnih sedežev odetih v Thermoflux tkanino in 10-palčni informacijski sistem s podporo storitev Apple CarPlay ter Android Auto.

Sportline je nekakšna cenejša alternativa strupene vRS, kar pomeni, da ohranja nekaj športnih lastnosti modela v vrhu ponudbe, kot je dinamično uravnavanje podvozja DCC in adaptivni blažilniki s programoma za udobno ali športno vožnjo. Široka paleta pogonskih sklopov ponuja bencinske, dizelske in priključno-hibridne motorje, v kombinaciji s samodejnim DSG ali ročnim menjalnikom. Praktično so na voljo vse standardne enote, seveda z izjemo vRS-ovih. Več o podrobnostih pogonskih sklopov si lahko preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button