AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi električni Maserati GranTurismo Folgore še pobližje

Maserati draži s prihajajočim 1.200-konjskim GT-jem.

Avtomobil na posnetku boste nemudoma prepoznali. Značilen logotip trizoba, elegantne oblikovne poteze in navsezadnje ime GranTurismo. Enako ne velja za komedijanta na sovoznikovem sedežu ali ime Folgore zapisano na straneh.

Ime Folgore smo sicer že slišali pred nekaj časa in v originalni italijanščini pomeni strelo ali udar strele, izraz, s katerim bodo pri Maseratiju označevali povsem električne modele. V primeru komedijanta pa gre za Sebastiana Maniscala, ki je med drugim odigral vlogo Joe Galla v Scorsesejevem filmu Irec (The Irishman). Kaj naj bi imela skupnega Maserati in Joe ni razločno, a takšne so pač marketinške poteze.

Kakorkoli, kot bi od električnega avtomobila s 1.200 KM pričakovali, je izredno poskočen, kljub temu, da je na vrh posajena velika karoserija GranTurisma. Stotico bo mogoče doseči v vsega 2,6 sekundah, medtem ko bo najvišja hitrost presegala 320 km/h. Ko smo že pri hitrosti, zavoljo hitrega polnjenja bo 10 minutni postanek na polnilnici prinesel 160 kilometrov užitkov.

Notranjost novega GranTurismo Folgore še vedno ostaja Maseratijeva skrivnost, vendar naj bi bila odeta v kakovostno usnje, recikliran najlon in obilico ogljikovih vlaken. S posnetka lahko razberemo, da so pri Maseratiju ubrali pot z umetno ustvarjenim zvokom motorja, a roko na srce, nič ne bo vrnilo emocij enega najbolje zvenečih V8 strojev v avtomobilski zgodovini. Nekaj več tehnikalij o prvem električnem GranTurismo lahko odkrijete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button