AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nastaja Minijev prvi električni John Cooper Works

V prihodnje bodo strupen modeli JCW na voljo tudi z električnim pogonom.

Prototip Minija John Cooper Works E napoveduje prelomni trenutek kot prvi popolnoma električni model v najbolj nabrušeni liniji malega britanca. S svojo drzno podobo in naprednim električnim pogonom ponazarja znamkimo predanost inovativni in trajnostni mobilnosti.

John Cooper Works E bo na svetovnem trgu predvidoma nastopil še letos in predstavljal pomemben korak v preobrazbi legendarne znamke, saj združuje bogato preteklost z najnovejšimi tehnološkimi dosežki. V prihodnje bodo modeli JCW na voljo tako s tradicionalnimi bencinskimi motorji, kot tudi v povsem električni probleki, kar bo zadostilo želje različnih kupcev.

Prototip se poklanja zgodovinskemu zmagoslavju Minija Cooper S na Rallyu Monte Carlo leta 1964 in je odet v edinstveno kamuflažo, ki jo je ustvarila oblikovalska ekipa. Kamuflažna prevleka vsebuje ikonični logotip “37” v čast 60. obletnice prelomne zmage, kar priča o globoko zakoreninjeni zapuščini motošporta in nenehnem vplivu na področju športnih modelov.

Prvenec prototipa na Festivalu hitrosti v Goodwoodu bo ponudl predogled dogajanja na področju visokozmogljivih električnih modelov. Udeležence največjega avtomobilističnega dogodka bo navdušil podvig prototipa na znameniti gorsko-hitrostni progi. Festival hitrosti v Goodwoodu bo potekal od 11. do 14. julija 2024 in bo ponudil platformo, na kateri bodo zablestelo številni novi stroji, med katerimi bo tudi prihajajoči John Cooper Works E.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button