AvtomobilizemNovice

Naslednji Bentley Flying Spur Speed bo zmogljivi hibrid

Bentelyjev visokozmogljivi hibridni sklop bo poganjal prestižno limuzino.

Limuzinski Bentley Flying Spur še ni rekel zadnje, saj pripravljajo prenovljeni različico, katero bo poganjal novi Ultra Performance hibridni sklop, kot ga uporablja zadnji Continental GT Speed. Z uporabo naprednega V8 hibridnega sistema bo postal najmočnejši, najbolj dinamičen in prav tako izjemni učinkovit štirivratni model v 105-letni zgodovini britanske znamke.

Prenovljenega Flying Spur, ki je v trenutni obliki izšel leta 2019, bo poganjal sodoben hibridni sklop z osrednjim 4-litrskim V8 motorjem s podporo dveh turbin in kompaktni elektromotor s 190 KM, skupno ustvarita 782 KM ter 1.000 Nm navora. Ta pogonski sklop ponuja kombinacijo superšportnih zmogljivosti in razkošne tihe električne vožnje, ki zavoljo baterije s kapaciteto 25,9 kWh traja do 75 kilometrov, ter nizke emisije ogljikovega dioksida pod 40 g/km. Novi Flying Spur je zasnovan tako, da zagotavlja skupen doseg preko 800 kilometrov, kar ga uvršča na sam vrh sodobnih grand tourerjev.

Bentleyjev novi pogonski sklop pooseblja tradicijo znamke, ki z inovativno tehnologijo povečuje zmogljivost. Začenši s polnilnim sistemom v dvajsetih letih prejšnjega stoletja in napredkom s turbinskim polnjenjem v osemdesetih letih, Bentley zdaj za doseganje višje moči posega po hibridni tehnologiji. Novi hibridni sklop presega številke aktualnega W12 motorja pod pokrovom Flying Spura Speed za skoraj 150 KM in dodaja dodatnih 100 Nm navora.

Kombinacija klasičnega osemvaljnika in elektromotorja zagotavlja večjo moč ter podajanje navora v širokem razponu vrtljajev. Elektromotor prav tako zagotavlja znatne pospeške pri nizkih vrtljajih in v srednjem območju, medtem ko V8 skrbi za ohranjanje zmogljivost pri visokih hitrostih. Da bi ohranili izvrstno noto motorja z notranjim izgorvanjem, so vložili veliko truda in ovrgli poseganje po umetnih elektronskih okrepitvah, česar se poslužujejo mnogi ostali proizvajalci.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button