AvtomobilizemNovice

Mercedes razred C All-Terrain: Za ljubitelje brezpotij, ki ne želijo SUV-ja

Mercedes predstavlja svojega prvega »Outbacka« na osnovi karavanskega razred C.

Pred nekaj leti so se pri srebrnih puščicah odločili odrezati del unikatne prodajne tortice terenskih karavanov, kjer že dolga leta kraljujejo Audijevi Allroadi, Volvo Cross Country modeli in seveda nepremagljivi Subaru Outback. Takrat se je rodil prvi Mercedes razred E All-Terrain, ki se ja izkazal za odlično premijsko alternativo, vendar prodajno ni prepričal veliko kupcev, sedaj poskušajo z enakim terenskim paketom popestriti manjšega razred C.

Mercedes je zatišje med predstavitvijo novega klasičnega razred C in nestrpno pričakovanega strupenega AMG, popestril s predstavitvijo brezpotno usmerjenega karavana Po njihovih besedah gre za idealno izbiro za vse kupce, ki jim običajni karavan ne ponuja dovolj zmogljivosti izven urejenih cest SUV pa jim je preveč visoko sedeč.

Praktično gre za karavanskega razred C s 40 mm višjo oddaljenostjo od tal, standardnim 4MATIC štirikolesnim pogonom in dodatnimi voznimi programi za enostavnejše kljubovanje zahtevnejših podlag. Serijsko prejme sistem za spust po klancu, off-road način LED žarometov, kar odklene širši snop svetlobe za brezpotne odprave in veliko okrepitev iz črne plastike. Za razliko od večjega razred E All-Terrain, so se raje odločili za preprostejše klasično vzmetenje in ne adaptivno zračno.

Pod motornim pokrovom bosta brnela enaka pogonska sklopa kot pri običajnem razredu C, torej 48-voltna blago elektrificirana štirivaljnika v bencinski ali dizelski obliki. Bencinar zmore 258 KM, dizel pa ponuja 265 KM, oba sodelujeta z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Enaka ostaja tudi pomanjšana »S-Klasse« notranjost z velikima zaslonoma in elegantnim oblikovanjem. Premiero bo terenski C doživel na septembrskem salonu v Münchnu, prodaja je predvidena mesec zatem.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button