AvtomobilizemNovice

Mercedes-AMG predstavlja novega dirkaško nastrojenega GT 63 PRO

PRO bo poskrbel za kupce navdušene nad dirkališči.

Letošnja 31. izvedba festivala hitrosti v Goodwoodu je, in še bo postregla s številnimi novostmi, med katerimi je tudi novi Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+. S tem modelom ciljajo na dirkaške navdušence in ljubitelje ostrejše vozne dinamke, primerne za na urejene steze. Inženirji so temu strupenemu modelu namenili povečanje moči, spremembe aerodinamike in hlajenja, kar bo prispevalo k hitrejšim časom.

AMG GT 63 PRO ohranja prednosti svojih predhodnikov, hkrati pa ponuja izboljšano vsakdanjo uporabnost, prostornost in dobro vidljivost. Po želji je lahko opremljen z dvema zadnjima sedežema in je oborožen z visokotehnološkimk komponentami, kot so vzmetenje AMG Active Ride Control z aktivno stabilizacijo nagibanja, krmiljenje zadnje osi in aktivna aerodinamika. Za optimalno porazdelitev moči poskrbi popolnoma spremenljiv pogon na vsa kolesa AMG Performance 4MATIC+.

GT 63 PRO nadaljuje duhovni pot svojega podobno imenovanega predhodnika in trenutno predstavlja najbolj nastrojenega člana družine AMG GT, ki še vedno ohranja uravnanost za vožnjo po cestah. Pod dolgim pokrovom motorja tiči 4-litrski V8 podprt s parom turbopolnilnikov, ki ustvari 450 kW (612 KM), torej je 20 kW več od modela AMG GT 63 in večjim navorom 850 Nm. To PRO-ju omogoča pospešek do stotice v 3,2 sekunde, do 200 km/h v 10,9 sekunde in doseg najvišje hitrost 317 km/h. Izboljšani hladilni sistemi vključujejo dodatne hladilnike v prednjih kolesnih lokih ter aktivno hlajenje diferencialov in prenosnega menjalnika, kar zagotavlja optimalno delovanje tudi pri velikih obremenitvah.

Aerodinamične izboljšave vključujejo preoblikovan sprednji odbijač, vidne zračne deflektorje iz ogljikovih vlaken in aktivni aerodinamični profil v podvozju. Te lastnosti zmanjšajo aerodinamični vzgon na sprednji osi za več kot 30 kilogramov, kar izboljša natančnost krmiljenja in prinaša večjo stabilnost v zavojih. Dodatni zračni deflektorji pod karoserijo, podobni tistim na Mercedesu-AMG ONE, in fiksno zadnje krilce povečujejo potisk k tlom.

Serijski visokozmogljivi kompozitni zavorni sistem s šestbatnimi fiksnimi čeljusti in 420-milimetrskimi diski spredaj ter enbatnimi plavajočimi čeljusti zadaj zagotavlja odlično zavorno zmogljivost in vzdržljivost. Lahka 21-palčna kovana platišča s pnevmatikami Michelin Pilot Sport 5 so opremljene serijsko, redni obiskovilci dirkališč pa lahko izberejo pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2R Cup. Zunanjost in notranjost modela GT 63 PRO poudarjata motošportno naravo s paketom elementov iz ogljikovih vlaken, črno pobarvanimi zavornimi čeljusti, sedeži AMG Performance in volanom AMG Performance v kombinaciji usnja in mikrovlaken.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button