AvtomobilizemNovice

Manhart MH5 900: prva zver nove sezone

BMW M5 z več kot 900 KM za le pet izbrancev.

Nemški predelovalec Manhart Performance v novo leto vstopa s posebno omejeno izdajo močno predelanega BMW M5 Competition. Divja zver z imenom MH5 900 Limited 01/05 bo izdelana v ekskluzivni seriji le petih primerkov, z brez dvoma zasoljeno ceno.

Manhart MH5 se ponaša s predelanim 4,4-litrskim twin-turbo V8 motorjem, z impresivno močjo 928 KM in 1.240 Nm navora. Takšne številke so dosegli s pomočjo nadgradnje turbopolnilnikov, karbonskega sesalnika, vmesnega hlajenja in ojačitve motorja z bati Carillo ter posebnimi ojnicami. Izpušni sistem je v celoti izdelan iz nerjavečega jekla s 100 mm zaključki cevi in možnostjo nadzora ventilov.

Vizualno MH5 900 Limited 01/05 izstopa z vrsto aerodinamičnih elementov iz ogljikovih vlaken, vključno z dodatki sprednjega odbijača, obrobo ledvičk, zračnimi usmerjevalci, stranskima pragovoma, strešnim krilcem in zadnjim difuzorjem. Na karoseriji je na temno modrem ozadju viden Manhartov dekor v bakreni barvi. Zunanjost dopolnjujejo kovana platišča z bakrenimi poudarki, obuta v visokozmogljive pnevmatike.

Za optimizacijo vzmetenja so pri Manhartu pripravili dva paketa in sicer individualno nastavljivo znižanje podvozja z vzmetmi KW ali vzmetenje Variant 4 za večjo vozno dinamiko. Za varno zaviranje še naprej skrbi mogočen karbon-keramični zavorni sistem, s čeljustmi obarvanimi v ujemajočo barvo s karoserijo avtomobila.

Notranjost MH5 900 je okrašena z izdatnim paketom ogljikovih vlaken, školjkastimi sedeži iz enakega lahkotnega materiala, oblazinjenjem v alkantari in kombinaciji rjavega usnja, zvezdnim stropom Sky Roof ter mehkimi talnimi preprogami. Model v omejeni izdaji združuje izjemne zmogljivosti z ekskluzivnim dizajnom in natančnimi prilagoditvami na vseh področjih, kar lahko kupci še dodatno okrepijo s svojimi željami.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button