AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kia EV4: koncept električne limuzine prihodnosti

Kia pomika meje električnih avtomobilov.

Kia se pripravlja na veliko širitev družine električnih avtomobilov, namreč pred nekaj meseci so predstavili srednje velikega SUV-ja EV5, nedavno pa koncept kompaktnega križanca EV3. Temu je družbo delal koncept štirivratne limuzine EV4, ki z oblikovalsko filozofijo Power of Progress pomika meje stila in inovacij tovrstnega razreda električnih vozil.

Kljub svoji štirivratni obliki EV4 koncept presega tradicionalno kategorizacijo limuzin. Njegove drzne in prepoznavne linije ga označujejo kot revolucionarno električno limuzino, ki predstavlja začetek novega obdobja. Navdihnjena s tematiko moč napredka združuje samozavestne geometrijske značajske linije in tehnične površine ter tako na novo opredeljuje tipologijo električne limuzine. Zunanjost odlikujejo elegantni elementi, navdihnjeni s športnimi avtomobili, vključno z nizkim nosom, dinamično silhueto z dolgim zadkom in tehničnim strešnim krilcem. Agresivna zasnova sprednjega dela z navpičnimi žarometi na zunanjih robovih poudarja Kiino zavezanost premikanju meja na področju električnih vozil.

V notranjosti je prednostna voznikova izkušnja, saj navdaja s prostornostjo in vodoravno postavitvijo. Kiini oblikovalci so vgradili uporabniku prijazne funkcije, kot sta odlagalna nadzorna plošča klimatske naprave in prezračevalne odprtine v obliki zatiča. Kokonu podoben ambient zmanjšuje motnje in povečuje voznikovo sodelovanje z dvema digitalnima zaslonoma, ki zagotavljata ustrezne informacije. Concept EV4 uvaja sistem Mind Modes, ki prilagaja osvetlitev okolice in vzorce prezračevanja. Način Perform ponuja le bistvene informacije za maksimalno zmogljivost, medtem ko način Serenity ustvarja bolj sproščeno okolje za razmislek in počitek.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button