AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kia EV3 Concept: napovednik kompaktnega električnega križanca

Kiina električna ponudba bo poleg EV5 kmalu bogatejša za malega EV3.

Kiina električna družina bo kmalu bogatejša s prihodom kompaktnega električnega križanca, predstavljenega v viziji koncepta EV3. Prikupni križanec bo nudil napredno tehnologijo, praktično zasnovo in značilne oblikovne poteze vodilnega električnega SUV-ja EV9, seveda po dostopnejši ceni. Koncept EV3 se prav tako sklada s Kiino oblikovalsko filozofijo združenih nasprotij, ki se osredotoča na združevanje kontrastnih elementov.

Koncept črpa navdih iz vidika oblikovalskega sloga Joy for Reason, ki si prizadeva združiti čustvene in logične vidike oblikovanja. Rezultat je zasnova, ki združuje robustno karoserijo z dinamično silhueto, s čimer ustvarja logično in učinkovito zasnovo. Zasnova kabine ima naprej pomaknjeno vetrobransko steklo in poševno strešno linijo, kar daje vozilu značilno podobo ter veliko prostornosti.

Kvadratni kolesni loki z asimetričnimi koti ustvarjajo močan vizualni vtis, medtem ko zavito vetrobransko steklo in nepovezan stebriček C prispevata k učinku plavajoče strehe. V notranjosti za zagotavljanje dobrega počutja skrbijo lahkotni materiali, mehka ambientalna osvetlitev in izjemno preprosta zasnova armaturne plošče. Celoten ambient podpirajo napredni ergonomski sedeži in okolju prijazni materiali. Manjše mizice v kabini je mogoče prilagoditi različnim načinom, kot so Focus, Social, Refreshing in Storage. Zložljivi zadnji sedež v obliki klopi je prilagodljiv in omogoča enostavno shranjevanje velike prtljage, kot so električni skiroji ali kolesa.

Kaj bo poganjalo prihajajoči Kio EV3 še ni znano, a verjetno bodo uporabili že znane sisteme uporabljene na platformi E-GMP, torej bateriji s kapaciteto 52 kWh ali 77 kWh, pri slednji bi tako lahko doseg med polnjenji znašal preko 480 kilometrov. Pričakujemo lahko izbiro pogona z enim ali dvema elektromotorjema, morda se obeta celo nabrušena različica GT.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button