AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kia navdušuje z novim električnim SUV-jem EV5

Kompaktni EV5 prikazuje nove smernice korejske znamke.

Kia je na avtomobilskem salonu v Chengduju na Kitajskem predstavila svoj novi popolnoma električni kompaktni SUV EV5, s čimer so naredili pomemben korak na trgu električne mobilnosti. EV5 je zasnovan za potrebe družin in ponuja kombinacijo inovativnega oblikovanja, vsestranskosti in udobja, z uravnoteženo ter celovito vozno izkušnjo.

Zunanja oblika EV5 se razlikuje od običajne estetike kompaktnih SUV-jev in se zgleduje po Kiini filozofiji oblikovanja združenih nasprotij (Opposites United). Ta filozofija vključuje harmonijo med naravo in sodobno arhitekturo, posledično so ustvarili SUV-ja z močnimi linijami in sodobno interpretacijo značilne sprednje maske tigrovega obraza. Zasnova EV5 s poudarjenimi blatniki, širokimi ramenskimi linijami in izrazitim sprednjim delom vključuje dinamično osvetlitev ozvezdja, hkrati je oblika izredno aerodinamično učinkovita.

V notranjosti EV5 predstavlja svež koncept prostora, da bi zadovoljila spreminjajoča se pričakovanja potrošnikov iz novega tisočletja. Oblikovalski steber Bold for Nature je vodilo pri ustvarjanju harmonične notranjosti, ki zabriše mejo med naravo in človeško ustvarjenimi elementi. Kabina spominja na domači dnevni prostor, saj potnikom ponuja udobno in zanimivo okolje. Prilagodljiva osvetlitev, vgrajeni tehnološki upravljalniki in prilagodljive barvne možnosti povečujejo personalizacijo ter udobje. Sicer zasnova sledi smernicam večjega modela EV9, z dvema panoramskima zaslonoma in številnimi kakovostnimi materiali.

Začetek prodaje električnega vozila EV5 na kitajskem trgu je predviden že v drugi polovici letošnjega leta. Dodatne podrobnosti o vozilu, predvsem informacije o električnem pogonskem sklopu, bodo razkrite na prihajajočem dogodku Kia EV Day, na katerem bo znamka predstavila svojo širšo vizijo elektrifikacije. Poznavalci pričakujejo baterijo s kapaciteto v območju 80 kWh in 800-voltno arhitekturo, kar bo omogočalo preko 480 kilometrov avtonomije. Z novimi naprednimi električnimi modeli korejska znamka utrjuje svojo zavezanost k spodbujanju električne mobilnosti in sledenju aktualnih trendov potrošnikov, zlasti tistih, ki iščejo inovativne trajnostne rešitve.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button