AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Genesis X Convertible zaključuje trilogijo čudovitih konceptov

Korejska premijska znamka predstavlja zadnjega člana konceptne linije X.

Genesis še naprej združuje hitro nastajajočo linijo novih serijskih modelov s koncepti, ki predstavljajo prihodnje smernice korejske premijske znamke. Spoznali smo že koncepta X in X Speedium Coupe, tokrat pa so razkrili koncept X Cabriolet, s katerim zaključujejo trilogijo. Javno premiero bo fantastičen koncept doživel na letošnjem avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Koncept X Convertible prikazuje naslednjo evolucijsko stopničko dvovratnega koncepta X, katerega so v lanskega marca razkrili v isti prestolnici Kalifornije. Najnovejša umetnina se ponaša s trdno zložljivo streho, vendar ohranja Genesisov atletsko-eleganten oblikovalski jezik. Definirajo ga dolg pokrov motorja, dolga medosna razdalja s kratkimi previsi in poudarjeni kolesni loki, vse skupaj povezujejo prefinjene poteze.

Sprednji del koncepta krasi značilna osvetlitev z dvema vzporednima LED svetilnima elementoma, ki kot pri X Speedium Coupeju na sredini ustvarita interpretacijo maske iz klasičnih Genesisovih modelov. Spodnji del sprednjega odbijača je opremljen z zračnimi odprtinami, ki so zaradi električnega pogona nekoliko manjše. Zadek nadaljuje tematiko osvetlitve s štirimi črtami, dodali so manjše krilce na prtljažnih vratih, celotna karoserija pa je odeta v unikatno Crane belo barvo z bisernim efektom.

V notranjosti se X Cabriolet ponaša s štirisedežno razporeditvijo, oblazinjenjem v mornarsko modri in oranžni barvi, medtem ko je večina materialov reciklirana volna in naravno usnje. Trenutno pri Genesisu žal nimajo načrtov priprave serijske proizvodnje, vendar je glavni kreativni direktor podjetja Luc Donckerwolke dejal, da bo celotna trojica še naprej spodbujala poslanstvo znamke pri ustvarjanju vozil s še večjim čustvenim odmevom.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button