AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Edinstvena eleganca Genesisovega koncepta X

Ali je Genesis ustvaril najlepšega električnega GT?

Hyundaijeva premijska znamka vztrajno navdušuje s privlačno oblikovanimi serijskimi avtomobili in koncepti, novi X Concept ni nobena izjema. Visoko zmogljiv električen kupe cilja na premijski razred udobnih grand tourerjev, kot je Bentley Continental, vendar s čistejšim pogonom.

Genesisov peti koncept nadaljuje oblikovalski jezik dveh linij, kakršnega najdemo na serijskih modelih, ki se že dobro prodajajo v ZDA in počasi prihajajo tudi na staro celino. Po njihovih besedah X pooseblja oblikovalski jezik prihajajočih električnih modelov znamke. Vodja oblikovanja SangYup Lee, ki je svoje izkušnje pridobil pri Bentleyu, Volkswagnu, Audiju in General Motorsu pravi, da bosta tema dveh linij in trajnostno razkošje osnova futurističnega oblikovanja ter najsodobnejših tehnologij, ki jih bodo uporabili pri prihajajočih modelih.

Dvovraten kupe opredeljuje klasična silhueta, z dolgim pokrovom »motorja« in rahlo našpičeno masko sprednjega dela. Elegantno-moderen slog se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer najdemo plavajočo sredinsko konzolo, vozniško usmerjen kokpit in štiri sedeže. Podatkov o pogonu koncepta X zaenkrat nimamo, niti ni znano ali nameravajo izdelati serijsko različico. Upajmo, da se odločijo za takšno pot in ponudijo kupjevesko izpeljanko G80, rivala Mercedesa razred E Coupe ali BMW serije 8.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button