AvtomobilizemNovice

Ferrari Roma Spider po okusu Noviteca

Novitec je pripravil sveženj dobrot za Romo z zložljivo streho.

Več kot pol stoletja po premieri Ferrariju 365 GTS4 je simbolna znamka italijanskega avtomobilizma predstavila novega športnika s spredaj nameščenim motorjem in platneno streho. Rome Spider se je lotil priznani predelovalce Novitec, ki ponuja ekskluzivne prilagoditve, od komponent iz ogljikovih vlaken, kovanih platišč, do nadgradnje pogonskega sklopa.

Oblikovalci pri Novitecu so zasnovali športno-elegantno karoserijo iz izpostavljenih ogljikovih vlaken m z visokim sijajem. Sprednji del je opremljen s krilcem na sprednji dnu odbijača, karbonsko masko in karbonsko oblogo pod žarometima. Dodatne izboljšave zunanjosti najdemo v obliki karbonskih ohišij ogledal, obloge na odbijačih in vrsto sprememb na zadku, kot so manjše krilceh, obrobe zadnjih luči ter difuzor. Slednjega močno popestrijo mat črni zaključki izpušnih cevi.

Pri izdelavi platišč Novitec sodeluje z ameriškim proizvajalcem Vossen, ki so poskrbeli za razvoj novega kompleta NF 11. Kovana platišča s petimi pari špic in pokrovi z videzom sredinskega zaklepa merijo 21 palcev na sprednji osi ter 22 palcev zadaj. Na voljo bo več barv in zaključnih obdelav, kar bo ustrezalo različnim profilom kupcev. Nova platišča so obuta v odlične športne pnevmatike, prav tako so Romo Spider opremili s športnim vzmetenjem, ki podvozje za 35 mm približa k tlom. Za lažje premagovanje zoprnih ovir, kot so ležeči policaji ali klančine, je vozilo opremljeno z dvigom sprednjega dela.

Poleg kozmetičnih olepšav pri Novitecu nudijo tudi nadgradnjo pogona, v primeru italijanskega vranca, 3,9-litrskega V8 podprtega s parom turbopolnilnikov. S pomočjo modula N-Tronic in 100-celičnih športnih katalozatorjev so moč povečali na 704 KM ter 882 Nm navora, kar se prevede v pospešek do stotice v 3,2 sekunde in najvišjo hitrost preko 325 km /h. Za zaključek lahko stranke Romo Spider okrasijo s prilagoditvami nitranjega prostora, odločijo se lahko za usnje najvišje kakovosti ali dirkaško obarvano alkantaro v mnogih barvah. Pri Novitecu zagotavljajo, da je mogoče vsako podrobnost Rome Spider prilagoditi še tako edinstvenim željam.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button