AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Električni Mercedes “G-Wagen” bo!

Mercedes bo v treh letih predstavil električnega razred G in limuzinskega EQS z Maybach logotipi.

Pri srebrnih puščicah tudi uradno potrjujejo prihod popolnoma električno gnanega razred G, skupaj z luksuznim Maybach preobraženim EQS. Njihov cilj je do leta 2025 izdelati električen avtomobil prav v vsakem segmentu, kar bo doseženo z elektrifikacijo off-road in prestižne ponudbe.

Naslednje leto bodo predstavili SUV različici novih EQE in EQS premijskih limuzin, s čimer bodo ponudili visok domet, prvorazredno udobje ter vrhunsko dinamiko. Z enakim momentom bodo nadaljevali v prihodnje. Celoten portfelj bo v sledečih letih močno elektrificiran, saj je njihova končna želja doseči ogljično nevtralnost. V podobnem slogu kot pri klasičnih modelih v vrhu ponudbe, bodo električni EQ pridobili Mercedes-Maybach različico, nato bo sledila neslišna izpeljanka mogočnega legendarnega terenca razred G.

Vsi tej večji modeli bodo zasnovani na moderni Electric Vehicle Architecture (EVA) platformi, ki je debitirala pod površjem novega EQS. Arhitektura jim omogoča vgradnjo zajetne 100 kWh baterije, s katero se odklene do 700 kilometrov dometa z enim polnjenjem.

Mercedes zaenkrat še ne razkriva podrobnejših informacij o Maybach EQS, še manj je znanega o EQG. Če se morda odločijo pri električnem razredu G iz trdoživega off-roaderja preiti na vsakdanjega SUV-ja, obstaja možnost elektrifikacije obstoječega modela z dvodelno šasijo in motorji na notranje izgorevanje, z vgradnjo baterijske tehnologije ter elektromotorjev iz EVA platforme.

Veliko več o električni prihodnosti najstarejše avtomobilske znamke smo zapisali na sledečih povezavah: Mercedes Vision EQXX in Mercedesova prihodnost.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button