AvtomobilizemNovice

BMW z aplikacijo do lažje odločitve za električni avtomobil

My BMW in Mini aplikaciji nudita enostavnejšo uporabo vozil.

Mobilni aplikaciji My BMW App in Mini App sta ključni orodji za uporabnike, zlasti na področju električne mobilnosti in polnjenja vozil. Aplikacijama petkrat letni namenijo ključne posodobitve in se tako izboljšujeta ob vse večjem pomenu. Med izstopajočimi funkcijami je nova analiza električnih vozil, ki voznikom bavarcev z motorji z notranjim izgorevanjem omogoča, da simulirajo, kako bi se električno gnani avtomobil skladal z njihovimi voznimi navadami.

Z analizo podatkov iz realnega sveta, pridobljenih pri več kot 200 vožnjah in 2.000 prevoženih kilometrih, aplikacija pomaga ublažiti pomisleke glede dosega in praktičnosti električnih vozil. Sledeče posodobitve bodo to analizo razširile in upoštevale dejavnike, kot so izpad vozila, potovanja na dolge razdalje ter polnilna infrastruktura. Druge nedavne posodobitve se osredotočajo na nemoteno povezovanje med aplikacijo in vozilom, s funkcijami načrtovanja poti in sinhronizacije, ter uvedbo polnilne denarnice za upravljanje polnilnih tarif. Cilj izboljšav je optimizirati izkušnjo z električnimi vozili, saj uporabnikom v realnem času ponujajo informacije o stanju polnilnih postaj, bližnjih objektih in najboljših razpoložljivih cenah.

S 13 milijoni uporabnikov širom sveta, sta aplikaciji My BMW in Mini deležni visokega zadovoljstva uporabnikov. Aplikaciji omogočata široko paleto funkcionalnosti, kot so daljinski nadzor vozila, pomoč pri navigaciji, upravljanje storitev in dostop do digitalnih storitev. Podpirajo tudi načrtovanje vzdrževanja in hiter dostop do pomoči pri nesrečah ali okvarah, vendar se razpoložljivost določenih funkcij razlikuje glede na model vozila ter državo. Tovrstne aplikacije postajajo v času prehoda na električno mobilnost ključnega pomena, saj tako zmanjšujejo nekoliko stresno oragnizacijo daljših potovanj in usklajevanje s polnilnimi postajami.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button