AvtomobilizemNovice

Ambient bodočega Volva EX90 bo v znamenju ekologije

VIDEO: Le trajnostni materiali so dovolj dobri za bodočega električnega paradnega konja švedske znamke.

Ko je govora o Volvu XC90 med prvimi asociacijami na plano privreta občutka udobja in varnosti, zato predaja štafete na električnega dvojnika EX90, ki se bo odvila 9. novembra, ne bo prav nič drugačna. O napovedanem razkritju in prvih podatkih bodočega Volva EX90 smo že pisali TUKAJ, tokrat pa so nam Skandinavci postregli s prvimi podrobnostmi ambienta. Ta bo pričakovano okolju prijazen in obdan s trajnostno pridelanimi materiali.

Pri Volvu trdijo, da bo EX90 njihov najbolj varen štirikolesnik in bo opremljen z daleč najbolj napredno tehnologijo, ki bo bdela nad varnostjo potnikov in preostalih udeležencev v prometu. Poleg tega pa naj bi veljal za enega izmed najbolj udobnih vozil na trgu in to navkljub tradicionalno skandinavsko minimalistično zastavljenemu ambientu. Ta bo prepleten s trajnostno pridelanimi materiali kot je recimo Nordico, ki temelji na predelanih plastenkah, ali nadalje pluta in preostali lesni derivati iz okoliških gozdov.

 

V prav vsakem Volvu EX90 bo uporabljenih približno 50 kilogramov naravnih ali recikliranih materialov, kar bo glede na celokupen delež vseh surovin najvišji odstotek v floti švedske znamke. Oblikovalci so kombinacije vzorcev, barv in materialov strnili v sedem kombinacij in jih primerjali s stanovanjskimi prostori, pri čemer bodo imeli kupci še vedno precej možnosti individualizacije oziroma prilagoditve svojemu okusu.

Več čez približno dva tedna, ko bodo Švedi razgrnili bistveno več informacij glede bodočega EX90.

Blaž Likovič
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button