NoviceUre

Zenithove ekstremne različice modela Defy

V letošnjem letu Zenith strmi k ekstremom. Tudi dobesedno.

Čeprav so za nami le štirje meseci leta, je v tem času Zenith ljubiteljem ur postregel s številnimi všečnimi časomeri. Chronomaster Revivial, Chronomaster Sport, Pilot Type 20 ter Defy 21 Filipe Pantone so ure, med katerimi bo vsako našel nekaj zase.

Kljub temu je Zenith za letošnji virtualni dogodek Watches and Wonders pripravil dve različici modela Defy – Extreme in 21 Spectrum Series.

Model Defy Extreme se navezuje na sveže partnerstvo med švicarskim urarjem ter športno dirkaško serijo Extreme E. In ker so pri športu takšnega kova pomembne milisekunde, bo srce ure prišlo še kako prav. Famozni mehanizem El Primero kaliber 9004 postreže z natančnostjo 1/100 sekunde.

Za Defy Extreme je Zenith ohišje ure naredil še bolj robustno. S premerom 45 mm se ponaša ohišje oglate oblike, katerega gumbi kronografa so na desni strani poudarjeni in vizualno služijo kot robustna zaščita krone. Da je ura namenjena ”ekstremom” priča vodotesnost do 200 metrov.

Zenith ponuja Defy Extreme v treh različicah. Prva opcija se ponaša z ohišjem iz titana, odetim v črno barvo. Poleg črne zapestnice iz titana je ura opremljena tudi z velcro in gumijastim trakom, oba v črni barvi. Sledi model z modro obarvano številčnico. Izdelan je iz titana, tako kot zapestnica. Kompletu pripadata še dva paščka v modri barvi. Vrh ponudbe predstavlja najdrznejši, a tudi najbolj luksuzen model, saj prinaša vabljiv kontrast med titanom in poliranim roza zlatom. Cene časomerov se gibljejo med 17.000 ter 22.000 evri.

Defy 21 Spectrum Series

Kolekcija petih zapestnih ur Defy 21 Spectrum je barvito zasnovana, saj se poleg paščka, k posameznemu časomeru barvno poda tudi avtomatski mehanizem El Primero. Luneta vsebuje 44 barvno skladnih Baguette diamantov, ki jih dopolnjuje 288 diamantov širom 44-milimetrskega kovinskega ohišja.

Pod safirnim kristalom je prozorna številčnica, ki omogoča pogled v mehanizem. Vsaka ura je opremljena z udobnim barvnim gumijastim trakom in barvno skladno dvojno zaponko iz titana. Nova serija Zenith Defy 21 Spectrum je omejena na 10 kosov, na voljo v oranžni, modri, vijolični, zeleni in črni barvi, po ceni 34.900 evrov.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button