NoviceUre

Zenith DEFY 21 Felipe Pantone

Drzna, moderna, kromatična, vizualno presenetljiva in zagotovo ne za vsakogar.

Kaj se zgodi, ko se združita vizionarski proizvajalec ur ter ulični umetnik, znan po odbitih grafitih? Nepričakovana, radikalna, presenetljiva ura, ki ne bo nikogar pustila hladnega.

Črno keramično ohišje modela DEFY 21 v premer meri 44 milimetrov, že prvi detajl na njem pa je napis „FP # 1“, vgraviran na štirih vogalih ohišja. Luneta se ponaša z mrežastim vzorcem, še bolj očitni so detajli na številčnici in mehanizmu, ki si jih je Pantone v celoti zamislil s svojimi osebnimi kodami.

Ena njegovih najbolj presenetljivih kreacij so večbarvni mostovi, kazalci in pod-številčnice. Vsi elementi so prevlečeni z edinstvenim postopkom, ki odraža preliv kovinskih mavričnih tonov (izveden s tridimenzionalnim PVD s silicijevimi delci).

Osrednja kazalca ur in minut izstopata z izkrivljenim videzom, ki spominja na strele, najdene v Pantonovem delu, prevlečena z mavričnim prelivom barv. Mostovi pod številčnico imajo moiré optični učinek, ki ga proizvajajo tanki izmenični beli in črni trakovi, miniaturizirani in reproducirani z laserskim graviranjem na zgornjih mostovih in delih številčnice.

Mehanizem tega Zenitha DEFY 21 je prav tako poseben. Najprej vizualno, saj so nekateri mostovi prevlečeni z drznim mavričnim prelivom. A tudi mehanično, ker bije pri 360.000 vibracijah / uro (ali 50Hz) in tako omogoča prikaz indikatorjev kronografa do 1/100 sekunde. Osrednji sekundi kazalec tega El Primera 9004 se vrti enkrat na sekundo.

Zenith DEFY 21 Felipe Pantone ima v kompletu dva paščka. Prvi je sorazmerno klasičen črni gumijasti trak z mrežnim vzorcem, ki posnema luneto. Za popoln kromatičen videz je tu drugi gumijasti pas z osrednjim vložkom, ki prehaja od temno sive do vseh barv v spektru, odvisno od kota svetlobe. Barve niso vstavljene v pas, ampak so posledica mavričenja, ki ga povzroča površina materiala ter odboj svetlobe.

Ura je kupcu dostavljena v predstavitveni škatli, ki posnema knjigo s trdimi platnicami, z miniaturizirano sliko, ki jo je Felipe Pantone ustvaril ekskluzivno za to posebno serijo. Zenith DEFY 21 Felipe Pantone je omejen na 100 kosov, cena posameznega primerka pa znaša 18.900 evrov.

Rocco
foto: Zenith

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button