NoviceUre

Yema Superman 500 GMT Collection

Popotniška izdaja nedavno posodobljene francoske potapljaške ure.

Podjetje Yema, s sedežem v mestu Morteau v francoski pokrajini Jura, ima v državni urarski zgodovini velik pomen, saj osredotoča svojo proizvodnjo na športne ure za potapljače, pripadnike francoske vojske, pilote in dirkače … nenazadnje je časomer blagovne znamke poletel celo v vesolje.

Del te profesionalno usmerjene kolekcije je tudi Superman, najbolj ikonična ura znamke in Yema. Superman, ki je bil predstavljen leta 1963, je nemudoma požel širen uspeh, saj je bila to potapljaška ura s ”skoraj” profesionalnimi specifikacijami, vendar namenjena širši publiki oziroma ljubiteljem globočin in rekreativnim potapljačem.

Podoben recept je zdaj uporabljen za popotniško izdajo Supermana GMT. Zasnova je skoraj nedotaknjena, nadgrajena je le tehnična plat. Tako kot temeljni model, tudi Yema Superman 500 GMT prihaja s tankim profilom ohišja, ostrimi podolgovatimi ušesi in kupolastimi elementi na sprednji in zadnji strani ohišja. Markantna krona s sistemom zaklepa lunete in potapljaško napihnjen kristal so spet na svojem mestu.

Superman 500 GMT, ki je na voljo v velikosti 39 mm ali 41 mm, zdaj omogoča do 500 metrov vodotesnosti zahvaljujoč na novo oblikovani kroni, močneje privijačenemu zadnjemu pokrovu z debelino 2,2 mm in kupolastemu safirnemu steklu debeline 2,6 mm. Slednji je zdaj globlje vstavljen v uro (številčnico), da zmanjša učinek na celotno višino časomera. Posledično je višina ohišja pri obeh dimenzijah nižja od 14 mm, medtem ko dimenzija L2L znaša 48 mm pri 39 mm modelu in 49,5 mm pri 41 mm različici.

Nekaj ​​več dela je bilo opravljenega na kroni in simboličnem sistemu za zaklepanje lunete. Zaklepna naprava je zdaj bolj trdno nameščena in natančneje nastavljena. Ker je ura GMT, ima ta nova različica dvosmerno luneto s 24 kliki in dvobarvni vložek s 24-urno lestvico. Slednji je na voljo v treh različnih barvnih kombinacijah: črno-bela z vstavkom iz safirnega kristala, modro-rdeči Pepsi iz aluminija in modro-sivi Batman iz aluminija. Luneta je edina razlika med tremi izdajami, ostalo je popolnoma enako.

Številčnica zapestne ure Yema Superman 500 GMT je klasično črne barve s sijoči površino in natisnjenimi urnimi oznakami. Vsi elementi, vključno s kazalci, so prevlečeni z belim luminiscenčnim materialom za dober odčitek časa v slabših svetlobnih pogojih. Dodaten GMT kazalec ima rdečo svetlečo puščico na vseh modelih, ki dopolnjuje rdeč napis ocenjene globine. Ker gre za potovalno uro, ne manjka funkcija datuma, ki je lepo integrirana v okvirčku s črnim diskom ob 3. uri.

V ohišju se nahaja kaliber YEMA3000, lastna alternativa blagovne znamke za mehanizme ETA ali Sellita. Deluje pri 4 Hz in shrani do 42 ur rezerve energije navitja, ima mehanizem za zaustavitev sekund in je točen na +/- 10 s/dan.

Yema Superman 500 GMT je na voljo na 5-členski zapestnici iz nerjavečega jekla z zložljivo zaponko in potapljaškim podaljškom. Kot opcija so na voljo gumijasti in usnjeni paščki. Potapljaška ura je že na voljo za prednaročilo in stane 1.399 evrov. Še zanimivost, čeprav ne gre za omejeno serijo, bo proizvajalec oštevilčil prvih 200 modelov vsake barve izdaje (xxx/200).

Rocco
foto: Yema

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button