UreZanimivosti

Watches and Wonders 2024

To so novosti prvega dne!

Urarska smetana se zopet mudi v Ženevi. Spomladansko lansiranje svežih zapestnih kreacij je kot nalašč prirejeno za ljubitelje, ki si na podlagi videnega ustvarijo letni nakupovalni seznam. Katera blagovna znamka je zadeva v terno, katera presenetila na celi črti in katera pogrnila, izveste v nadaljevanju.

Zadnje tedne so bili urarsko usmerjeni kanali na socialnih omrežjih polni predikcij, česa vse se lahko nadejamo in kaj bo mogoče tekom leta uvideti v sosednjem urarskem butiku. Glavno nit vsebine je znova polnil Rolex, kateremu so sledile znamke Tudor, Cartier, IWC, Vacheron …

Prvi dan je pokazal smernice za leto 2024. Brez pretresov, le malo svetlih točk. IWC je predstavil zaplet večnega koledarja (eletrnal, ang.) v sklopu lansiranaj osvežene linije Portugieser. Posebnost tega je ta, da boste uro morali ponovno nastaviti šele s prestopom v letu 4000. Draguljar Cartier je po drugi strani model Santos opremil z mehanizmom, ki prikazuje čas vzvratno. V nasprotni smeri urinega kazalca. Tokrat dobesedno. Premierno udeležbo na salonu pa je nemška znamka Nomos kronala z barvitimi izdajami modela Tangente, v čast 175. jubileju znamke.

Grafično v nadaljevanju predstavljamo nova lansiranja za zapestja, medtem ko bomo podrobne tekstovne predstavitve pomembnejših ur na spletnem mestu caranduser.com objavljali tekom meseca aprila.

Cartier

Poosebitev elegance in brezčasnosti se skriva v Cartierjevih ročnih urah, ki so domala preplavile ženevski razstavni prostor. Najbolj izstopa model Santos Rewind.

IWC

IWC je predstavil zaplet večnega koledarja (eletrnal, ang.) v sklopu lansiranaj osvežene linije Portugieser. Posebnost tega je ta, da boste uro morali ponovno nastaviti šele s prestopom v letu 4000.

Jaeger Le-Coultre

Mojstri mojstrov vedno znova presenetijo.

Rolex

diamantne Daytone, materialno obogateni Day-Date 36 ter Day-Date 40 in zlati veliki šef, Sea-Deepsea. 322g ure za dobrih 50 tisočakov.

Tag Heuer

Motošportno naravnana znamka predstavlja nabritega Monaca s komplikacijo deljene sekunde. Sledi mu ”panda” Carrera na zapestnici, zlata edicija modela Skipper ter damski modeli v premeru 36 mm.

Tudor

Sestrska znamka Rolexa je predstavila ure, kakršne bi fanatiki pričakovali od originatorja – Rolexa. Sklepamo. Torej, serija Black Bay je bogatejša za monokromatske modele v dimenziji 41 mm, verzijo GMT ter ”prvi” zlat Tudorjev model BB 58 18K.

Vacheron Constantin

Visoko horološki športni modeli so odslej odeti v zlato ter imajo globoko zeleno številčnico. Linija Patrimony pa obeležuje obletnico, čemur v čast so lansirali sveže reference.

Zenith

Švicarski proizvajalec v linijo Defy dodaja nastopaški potapljaški model Extreme Diver.

Rocco
foto: W&W

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button