NoviceUre

Ura v čast najlepši dirki na svetu

Chopardovo partnerstvo z legendarno dirko Mille Miglia.

Dirka Mille Miglia je ena najbolj znamenitih avtomobilističnih dirk, ki na več kot 1.500 kilometrih od Breše do Rima in nazaj, razkrije lepote Italije.

Uradni časomerilec te legendarne dirke starodobnih vozil je od leta 1988 švicarsko podjetje Chopard. Zanimivo je, da je podpredsednik podjetja izjemni navdušenec nad avtomobilizmom in tudi lastnik številnih starodobnikov. Z enim izmed njih se bo na dirko podal tudi letos – 16. – 19. junij.

V počastitev dirke je Chopard predstavil avtomobilsko obarvano zapestno uro Mille Miglia 2021 Race Edition, ki jo lahko pobližje spoznate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici 1 v Ljubljani. Ohišje s premerom 44 milimetrov ter višino 13,79 milimetrov je na voljo v dveh izvedbah in sicer v kovinski ali iz 18k rožnatega zlata. V obeh primerih je luneta izdelana iz keramike v katero je vgravirana tahimetrična skala za natančno odčitavanje časa oziroma hitrosti vozila.

Ljubitelji bencinskih hlapov bodo pozdravili gumbe kronografa zasnovane v stilu ”batov” ter krono z odtisom volanskega obroča. Zadnjo stran ohišja obdaja pokrov z gravuro logotipa dirke ter številko ure iz omejene serije. Pri tem ne gre zanemariti, da ohišje omogoča do 100 metrov vodotesnosti. Na sivi številčnici s krožno brušenimi vzorci izstopata bela števca kronografa, datum ob 3.uri ter rdeč logotip 1000 Miglia.

V notranjosti se nahaja avtomatski kronografski mehanizem, ki se pohvali s Chronometer certifikacijo ter 48-urno zalogo energije. Še ena posebnost je pas, katerega zunanja stran je izdelana iz preferiranega usnja z rdečimi ali črnimi šivi, medtem ko se na notranji gumirani strani nahaja sled Dunlopove gume iz 60. let prejšnjega stoletja.

Chopard Mille Miglia 2021 Race Edition s kovinskim ohišjem je limitirana izdaja 1.000 kosov s ceno 7.570 evrov. Različica z 18k rožnatim zlatom se v svoji butični nakladi 250 kosov ceni na 10.900 evrov.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button