UreZanimivosti

Toliko let boste čakali na vaš novi Rolex!

Čakalne dobe že tako dolge, da prodajalci opuščajo sezname potencialnih kupcev.

Švicarski proizvajalec zapestnih ur je eden najbolj prepoznavnih imen urarstva. Rolex je postal sinonim za uro, kot je za energijsko pijačo to postal Red Bull. Povpraševanje, ali bolje rečeno, množične želje po lastitvi Rolexa so tekom let ustvarile čakalne vrste.

Določene modele iz Rolexove palete se čaka dolgo. Zelo dolgo. V bistvu tudi več desetletij. Na številnih forumih uporabniki špekulirajo čakalne dobe, vendar dejstvo je, da so številke bizarne. Za najbolj zaželenega Rolexa boste čakali več kot 20 let! Nad čakanjem so obupali tudi številni prodajalci ur, saj so povečini prenehali dodajati kupce na čakalno listo. Najbolj vztrajne stranke napišejo na seznam potencialnih kupcev.

To je najbolj priljubljenih 5 modelov znamke Rolex z najdaljšo čakalno dobo:

1. Rolex Daytona Cosmograph (116500LN)

Čakalna doba: Več kot 20 let

2. Rolex GMT Master II – ”Pepsi” (126710BLRO)

Čakalna doba: Več kot 20 let

3. Rolex GMT Master II – ”Batman” (126710BLNR)

Čakalna doba: Vsaj 7 let

4. Rolex Submariner – ”Hulk” (116610LV)

Čakalna doba: 3 – 4 leta

5. Rolex DeepSea (126660)

Čakalna doba: Vsaj 3 leta

Kako se lahko izognem čakanju?

Zgoraj omenjene Rolexe lahko kupite na tako imenovanem ”sivem trgu”. Veliko ljudi namreč uro znamke Rolex kupi le zato, da jo lahko že naslednji dan proda za dvakratno vrednost. Če ste torej pripravljeni odšteti vsaj dvakrat več, lahko ure kupite na spletišču kot je Chrono24.

Ena izmed opcij je še nakup starejšega oziroma rabljenega Rolexa. Tisti z manj potrpljenja pa imate na voljo še številne druge znamke švicarskih prestižnih ur.

Rocco
foto: Rolex

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button