NoviceUre

TAG Heuer Monaco Purple Dial Limited Edition

Ali to napoveduje trend vijoličnih številčnic?

TAG Heuerjeve serije Monaco ni treba posebej predstavljati. Ikonična ura rojena leta 1969, je dobila marketinški zagon dve leti kasneje, ko jo je Steve McQueen nosil v filmu Le Mans. Vse ostalo je zgodovina. Zdaj se Monaco premierno predstavlja s privlačno vijolično gradientno številčnico.

Novi model je na splošno enak nedavnim izdajam, kot je denimo Monaco Green Dial Caliber Heuer 02 Limited Edition, ki je uvedel gradientno zeleno številčnico in je med najnovejšimi generacijami, ki uporabljajo mehanizem Caliber Heuer 02 (prvič viden leta 2019 v uri Monaco Heuer 02).

Posledično je kvadratno ohišje iz nerjavečega jekla enake dimenzije 39 mm x 39 mm z brušenimi in poliranimi površinami. Elegantno posneto safirno steklo ščiti številčnico, medtem ko na hrbtni strani le-ta razkriva pogled na delovanje rotorja. Pravokotna gumba kronografa sta nameščena ob 2. in 4. uri, vodotesnost pa je ocenjena na 100 metrov. Ura je opremljena z aligatorjevim usnjenim paščkom s črnimi šivi, katerega podlogo je tematsko vijolične barve.

Tisto, zaradi česar je ta Monaco poseben, je njegova gradientna vijolična številčnica. Slednja nekako postavlja nov draž, ki nasprotuje klasični modri ali aktualni zeleni različici številčnice TAG Heuer predstavlja vijoličen ton s sončno brušenim vzorcem in degradiranim učinkom, kjer se robovi številčnice postopoma spreminjajo v temno vijolično (skoraj črno) barvo.

Sicer pa ima številčnica klasično postavitev tri-compax s 30-minutnim števcem ob 3. uri, ”tekočimi” sekundami ob 6. in 12-urnim števcem na 9. uri. Zunanji rob bogati klasična sekundna steza z nanesenimi rodiranimi indeksi na obodu, obdelanem z belo Super-LumiNovo. Ujemajoče v temi svetita tudi urni in minutni kazalec, medtem so ostali kazalci prevlečeni z belim lakom.

Uro poganja hišni samodejni mehanizem kronografskega tipa, kaliber Heuer 02. To je integrirani kronograf s stebričastim kolesom in navpično sklopko ter bije pri 28.800 vph (4 Hz) s 33 dragulji in nudi do 80 ur zaloge energije. Skozi razstavno hrbtno stran ohišja je mogoče ozreti črn odprt rotor, okrašen s Côtes de Genève, medtem ko je vijolično stebričasto kolo jasno vidno na vrhu. Tudi gravure na dnu rotorja so zaključene v vijolični barvi.

Omejena izdaja TAG Heuer Monaco Purple Dial (referenca CBL2118.FC6518) šteje 500 kosov, ki so že na voljo za naročilo pri pooblaščenih prodajalcih, po priporočeni prodajni ceni 6.800 evrov.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button