NoviceUre

Tag Heuer Carrera Tourbillon H02T Dubai Skyline Limited Edition

Dubajska razglednica za zapestja.

Švicarski urar je v sklopu horološkega tedna v Dubaju predstavil posebno izdajo Carrere Tourbillon, ki se poklanja veličastnim nebotičnikom te arabske države.

Ohišje izdaje Dubai Skyline je izdelano iz titana s črno PVD prevleko. Na vrhu je fiksna luneta iz ogljikovih vlaken s tahimetrično lestvico. Izvlečna krona in gumbi kronografa so prav tako narejeni iz titana in imajo enako črno PVD prevleko. Kupolasto in poševno safirno steklo ščiti številčnico, ki brez dvoma privablja številne poglede.

Na vrhu številčnice najdemo znano skeletonizirano konstrukcijo, z uporabljenimi indeksi ter podštevilčnicami prevlečenimi z rodijem, črno zunanjo prirobnico ter pogled na tourbillon v spodnji polovici. Rodirani kazalci in indeksi so zaključeni s Super-LumiNova.

Moč v kazalce prihaja iz hišnega avtomatskega mehanizma, kaliber Heuer 02T, katerega dodatek T kaže na komplikacijo tourbillona. Mehanizem vsebuje 33 draguljev, deluje s frekvenco 28.800 alternanc na uro in zagotavlja do 65 ur avtonomije, ko je popolnoma navit. Unikatnost izdaje popestri hrbtna stran ohišja z gravuro znamenitih nebotičnikov Dubaja.

Tag Heuer Carrera Tourbillon H02T Dubai Skyline Limited Edition se nosi na mat črnem paščku iz aligatorjevega usnja, ki se na zapestje pritrjuje s črno zložljivo zaponko z logotipom Tag Heuer ščita. Zapestna ura je omejena na 12 kosov, s ceno 22.000 evrov pa je med ”dostopnejšemi” v Združenih emiratih.

Celotno urarsko ponudbo znamke Tag Heuer pa si lahko ogledate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button