NoviceUre

Tag Heuer Carrera Chronograph Panda

Narobe bi sklepali, če bi jo postavili vštric z Daytono.

Tag Heuer je na urarskem dogodku ob ženevskem jezeru predstavil vrsto novosti, izmed katerih najbolj izstopa kronografska Carrera z žargonsko imenovano ”panda” številčnico.

Navajeni smo, da so ”pande” izdelane v običajni črno-beli barvni kombinaciji, vendar lansirana Carrera združuje črne pomožne številčnice na srebrni podlagi številčnici, ki za nameček še brušena v stilu sončnih žarkov. Stilsko se novinka navezuje na drugo edicijo Carrere z referenco 7753 SN iz poznih šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Začetnice SN so predstavljale barve in sicer kot “Silver” in “Noir”. Nekoliko nenavadna odločitev, da se v imenu mešata angleščina in francoščina. Filmofili se boste modela 7753 SN nemara spomnili po zaslugi filma Ford VS Ferrari, kjer je Matt Damon v vlogi Carrolla Shelbyja nosil originalno Heuer Carrero 7753 SN.

Obstaja nekaj ključnih razlik med originalom in to novo izdajo. Slednji uporablja postavitev tri-compax in v imenu simetrije postavlja datumsko okno ob 6. uro. Različica iz 1960-ih je bila bi-compax, torej dve kronografski podštevilčnici, ter brez datumskega okna. Da bi na novem časomeru ohranili čim več estetike šestdesetih let prejšnjega stoletja, je podštevilčnica ”tekočih” sekund diskretno prikrita pred srebrno sončno številčnico.

Specifikacije Carrera ostajajo v stilu zasnove Glassbox, torej premer ohišja 39 mm, razstavna hrbtna stran, ki razkriva rotor kalibra Heuer 02 ter 3-členska kovinska zapestnica. Tag Heuer Carrera, ki sicer v letu 2024 ne nosi tako všečne referenčne številke (CBS2216.BA0041), se ceni na 6.550 evrov. Po več informacij o modelu vabljeni v butik Slowatch 1991.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button