NoviceUre

Tag Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph Titanium

Trajnosten pristop, z vsestransko namembnostjo.

Potem ko je švicarski proizvajalec lanskega aprila predstavil svojo prvo kvarčno uro na sončno energijo – Aquaracer Professional 200 Solargraph iz črnega jekla s prevleko DLC – se v 2023 TAG Heuer vrača z novo različico modela narejenega iz kovine, ki postaja vse bolj priljubljena v zadnjih letih.

Zaradi česar predstavljeni Aquaracer 200 Solargraph resnično izstopa, sta novo peskano ohišje in zapestnica iz titana 2. stopnje, ki po mnenju TAG Heuerja izboljšuje “kakovost in vzdržljivost” ter ergonomijo, saj je posledično ura lažja in udobnejša za nošnjo, hkrati pa bolj odporna na praske in udarce, če boste morda z njo raziskovali oceane ali hodili po najbolj oddaljenih kotičkih na Zemlji. Dimenzijsko ura ohranja premer s 40 mm, vodotesnost do 200 m ter poznane elemente s standardnega Aquaracerja, vključno s kazalci in indikatorji ur, ki svetijo v modri oziroma svetlo zeleni barvi.

Pod nazivom Solargraph se skriva kvarčni mehanizem TH50-00, ki ga žene sončna energija. Zasnovan je bil v sodelovanju s podjetjem La Joux-Perret (v lasti Citizen). Zadeva deluje tako, da sončni žarki pronicajo skozi delno prosojno številčnico, kjer se pretvorijo v energijo, ki se shrani v baterijo mehanizma Solargraph.

Zgolj 2 minuti izpostavljenosti soncu sta dovolj, da ura ”teče”cel dan, medtem ko 19-urno polnjenje baterije s pomočjo sončnih žarkov vzpostavi 6-mesečno avtonomijo delovanja ure. Mehanizem obenem eliminira pogosto in nadležno menjavo baterij, saj naj bi ”akumulatorček” mehanizma Solargraph vestno služil shranjevanju energije kar 15 let!

Robusten TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph iz titana bo pot v butike našel v začetku januarja s ceno 2.950 evrov. Več informacij o modelu in nakupu lahko dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Tag Heuer

 

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button