NoviceUre

Rado Captain Cook Over-Pole

Za popotnike s stilom.

Rado tudi v letošnjem letu nadaljuje s širitvijo ponudbe linije Captain Cook. Tokrat predstavlja omejeno izdajo popotniškega časomera, imenovanega Captain Cook Over-Pole.

Zapestna ura je zasnovana v starinskem slogu s kovinskim ohišjem premera 37 mm, ki sledi dimenzijskim trendom šestdesetih let prejšnjega stoletja, časa ko je bil lansiran originalni Over-Pole Worldtimer.

Najbolj pompozen element modela Captain Cook Over-Pole je zagotovo keramična luneta, z lasersko vgraviranimi imeni 24 svetovnih mest, ki služijo kot orientacija za prikaz časa vzdolž časovnih pasov. V dodatno pomoč pri spremljanju časa vam je še 24-urna lestvica, ki se nahaja na zunanjem obodu srebrno-črne gradientne številčnice.

Zasuk ure na hrbtno stran razkrije razstavno zadnjo stran ohišja, skozi katero je moč ozreti ročno navijalni mehanizem, kaliber R862. Ta nudi do 80-ur rezerve energije, poleg tega pa je opremljen z antimagnetno vzmetjo Nivachron, katera je še kako priročna na svetovnih popotovanjih. Za nameček je zavoljo sistema za hitro menjavo paščkov, le-te možno bežno zamenjati. V osnovi je z ohišjem ure povezan temno rjav usnjen pašček z belimi kontrastnimi šivi.

Rado Captain Cook Over-Pole je omejena izdaja na 1.962 kosov s ceno 2.650 evrov, kar je zelo konkurenčna vrednost glede na kakovost izdelave ter izbiro mehanizma. Ure znamke Rado si lahko pobližje ogledate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Rado

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button