NoviceUre

Poletna svežina Doxe SUB600T

Barviti ''nato'' paščki kot vintage modni dodatek za poletne dni.

To poletje blagovna znamka Doxa, znana po svojih pionirskih potapljaških urah, razkriva novo različico modela SUB 600T, ki je odslej združen z ujemajočimi se pasovi ”nato”.

Ta najnovejša posodobitev linije združuje vintage privlačnost ikoničnega modela iz 80-ih s športno ležernim pridihom, ki je kot nalašč za potapljače ter ljubitelje stila. Paščki so na voljo v sedmih emblematičnih barvah Doxa, obljubljajo živahen poklon preteklosti blagovne znamke, hkrati pa se ujemajo s sodobnimi trendi.

Izraz “nato pašček” izvira iz Natove številke skladišča (NSN) za dizajn, ki temelji na vojaških specifikacijah. Te paščke je leta 1973 prvotno predstavilo britansko ministrstvo za obrambo in so bili izdelani tako, da prenesejo grobo uporabo. Danes so paščki presegli svojo vojaško dediščino in postali vsestranska ter enostavna izbira med urarskimi navdušenci, saj združujejo zanesljivost z estetsko prilagodljivostjo.

Zaradi svoje konstrukcije iz tkanih najlonskih niti so paščki lahki in neverjetno vzdržljivi. Bili so idealni za bojno potapljanje, saj so bili pasovi kos potem vojaškega življenja ter so zagotavljali, da je bila ura vedno varno pritrjena na potapljačevo zapestje. To je bilo obdobje, ko so ure bile potapljaški računalniki na zapestju in orodje za reševanje življenj.

Rocco
foto: Doxa

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button