NoviceUre

Obuditev dediščine z Reversom Tribute Minute Repeater

Vsemogočnost znamke Jaeger-LeCoultre združena v izjemnem časomeru.

Poslednja stvaritev ”urarja vseh urarjev” je ponovno završala v svetu horologije. Reverso Tribute Minute Repeater obuja dediščino znamke – tehnologije in mojstrstvo.

Jaeger-LeCoultre je v svojih začetkih zalagal urarje z mehanizmi, iz česar izhaja naziv urar vseh urarjev. Posledično se podjetje v svoji bogati zgodovini pohvali z več kot 200 zasnovanimi in izdelanimi mehanizmi z zvonovi, ki ob določenih urah pričarajo čarobno zvonjenje.

Leta 1994 je znamka naredila korak naprej in mehanizem predelala tako, da je ustrezal dimenzijam zapestne ure, natančneje pravokotnega Reversa Répétition Minutes, ki je s tem postal prva pravokotna ura s takšnim tipom mehanizma.

Novi Reverso Tribute Minute Repeater je omejena naklada desetih kosov. Ohišje je izdelano iz rožnatega zlata in meri 51,1 x 31 mm ter je debelo le 11,41 mm. Vitka podoba časomera, ki v sebi poleg kompleksnega mehanizma, skriva še mehanizem vrtljivega ohišja.

Jaeger-LeCoultre je za to uro popravil mehanizem kaliber 944. Opremljen je s kazalci na obeh straneh ohišja, kar v bistvu odpravlja ”pomen” sprednje in zadnje strani ure. Slog detajlov se na vsaki strani razlikuje, kar daje uri unikaten značaj. Še pomembneje pa je, da takšna zasnova omogoča vpogled v notranje delovanje kompleksnega kalibra.

Rocco
foto: Jaeger-LeCoultre

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button