UreZanimivosti

Nedostopna Rolex Daytona? To so alternative!

Nima le Daytona dirkaškega pedigreja. Če iščete slednje, vas bodo spodnje ure navdušile, vendar če želite Rolexa, potem ….

Zagotovo najbolj pompozna ter evforična zapestna ura zadnjih let je Rolex Daytona.

Najbolje prodajana ura lanskega leta je svojevrsten fenomen. Njena vstopna prodajna cena znaša 12.300 evrov – kovinsko ohišje, zapestnica ter črna številčnica, v kolikor si izberemo drugačen material ohišja, zapestnice, lunete ter barve, se ta sorazmerno dvigne.

Kljub temu se zanimanje za Daytono iz leta v leto povečuje, posledično se nanjo čaka že več kot 20 let. Mnogi zastopniki so zato opustili sistem ”čakalne vrste”. Seveda je nič koliko takšnih interesentov, ki nato še neodprto uro želijo prodati na sivem trgu, za vsaj dvakratnik originalne cene, kar pomeni, da jo boste sila težko našli pod 25 tisočakov, celo pod 30 ne.

Vsi tisti, ki vam je všeč Rolex Daytona in ne želite čakati več kot 20 let oziroma preplačati trenutnega vzhičenja okoli Rolexa, ste prišli na pravo mesto. Pripravili smo nabor zapestnih ur širšega cenovnega spektra, ki v sebi nosijo dirkaški pedigre ter na svojevrsten način spominjajo na Daytono.

Steinhart Ocen One Vintage Chronograph

Cena: 980 €

Hamilton American Classic Intra Matic Chronograph H

Cena: 2.000 €

TAG Heuer Autavia – Jack Heuer Limited Edition

Cena: Od 4.000 € dalje

Tudor Black Bay Chrono

Cena: 6.000 €

Omega Speedmaster Racing

Cena: 6.000 – 7.000 €

Breitling Premier B01

Cena: 7.850 €

Zenith Chronomaster Sport

Cena: 10.000 €

Rocco
foto: blagovne znamke

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button