NoviceUre

Kultna ”kača”: Bulgari Serpenti Spiga

Unikatna inspiracija je zbrisala ločnico med nakitom in uro.

Bulgari z modelom Serpenti vse od leta 1940 uživa kultni status, saj mu je uspelo združiti do tedaj nezdružljivi stvari – nakit in uro. Za leto 2021 je znamka predstavila osvežene modele Serpenti Spiga.

Z lansiranjem elegantne ure Serpenti se je Bulgari nameraval odmakniti od neizvirnega ustvarjanja ženske različice moške ure. Posledično je ura dobila prepoznaven dizajn, sinonim za prefinjenost in ženstvenost. Rimski urar je zamisel o zaviti zapestnici Tubogas prevzel iz upogljive plinske cevi. Zajel je mitski simbol kače z zapestnico, ki se ovije okoli zapestja in ima ohišje v profilu kačje glave.

Ura Serpenti Spiga odseva pšenični vzorec, ki simbolizira plodnost in blaginjo. Moduli zapestnice so izdelani individualno, da se ohrani celovitost dizajna. Tako se lahko vsaka povezava ponovi in s tem tvori poseben vzorec.

Interpretacije belega in rožnatega zlata nove kolekcije Bvlgari Serpenti Spiga združujejo tradicionalne umetniške oblike in ustvarjajo dizajn, ki uravnoteži obliko s funkcijo. Modeli z eno tuljavo obsegajo 40 posameznih členov, odlite iz 40 različnih kalupov. Ure Serpenti Spiga z dvojno tuljavo vsebujejo 70 posameznih elementov, od katerih je vsak ročno dokončan in sestavljen. Elementi so razporejeni okoli notranje fleksibilne vzmeti, brez spajkanja, da bi ustvarili želeno prožno končno obdelavo.

Tri nove ženske ure Bulgari Serpenti Spiga sestavljajo model enojne tuljave iz 18K roza zlata ter dva modela dvojne tuljave iz 18K belega zlata in 18K roza zlata. Vsi trije merilniki časa so posuti z diamanti, v premer merijo 35 mm in jih poganja izjemno natančen kvarčni mehanizem. Cenovno se razprostirajo od 48.500 evrov do 120.000 evrov.

Rocco
foto: Bulgari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button