NoviceUre

Jagodičevje na kazalcu MoonSwatch Moonshine Gold

Bi se zanjo postavili v vrsto?

Novi mesec, nova Moonshine Gold izdaja. Tako kot je v navadi, zapestna ura temelji na Moonswatch modelu Mission to the Moon in ima pozlačen sekundni kazalec, ki je v mesecu juliju še dodatno okrašen z okusnimi jagodami.

Zgodbe gre nekako takole. Po navedbah ameriške vesoljske agencije NASA so v tridesetih letih prejšnjega stoletja v kmetijskih čtivih začeli objavljati indijanska imena in ta imena so zdaj splošno znana ter se uporabljajo. Če gre verjeti trditvi Swatcha, so plemena Algonquin na današnjem severovzhodu Združenih držav Amerike, ravno junijsko polno luno imenovali ”Jagodna luna”. Ime izhaja iz razmeroma kratke sezone nabiranja jagod v severovzhodnih Združenih državah.

In zakaj torej ”junijska” ura v prodajo šele junija? Ravno zato, ker so kazalce izdelovali tekom jagodne junijske polne lune …

Marketinški trik gor ali dol, kronografski kazalec in ime izdaje sta edini stvari, ki se razlikujeta od preostalih vezij Moonswatch, kar pomeni da je ohišje narejeno iz ”biokeramike”, katero sestavlja mešanica ⅔ keramike in ⅓ plastike, pridobljene iz biološkega izvora, z uporabo ricinusovih semen. Ohišje v premer meri 42 mm, debelina znaša 13,25 mm, medtem ko je vodotesnost odmerjena na 30 m.

Za pogon skrbi kvarčni mehanizem, pri katerem boste baterijo menjali enkrat na 4 ali 5 let. Poleg tega je vsaka ura opremljena z velcro paščkom v ”astronavtskem” stilu z odtisi blagovnih znamk Omega in Swatch.

Swatch MoonSwatch Moonshine Gold Strawberry Moon Of June se prodaja izključno med dogodki Mission to Moonshine Gold, ki potekajo ob polni luni na različnih lokacijah po svetu. Priporočena prodajna cena zapestne ure še vedno znaša 290 evrov. V butiku, seveda. 🙂

Rocco
foto: Swatch

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button