NoviceUre

IWC vstopa v tekmo za vesolje

Civilne polete v vesolje IWC obeležuje z izdajo štirih unikatnih časomerov z veličastno številčnico.

Bitka za vesolje se ponovno ogreva. Tokratni glavni akterji so premožni posamezniki ter amaterski astronavti, katerih namen je približati polete v vesolje širšemu krogu ljudi.

Po skoraj šestdesetih letih od pristanka na Luni, so sanje o potovanju v vesolje postale resnične in na voljo dotičnim posameznikom. Nedavno sta lastnika gigantov Virgin in Amazon, v komorni zasedbi prebila led civilnih poletov v vesolje. 15. septembra se pridružuje še iniciativa Inspiration4, katere namen ni samo impresiven tehnični dosežek, ampak ima odisejada poslanstvo zbirati sredstva in spodbujati reševalno delo otroške raziskovalne bolnišnice St. Jude.

In da bo posadka na tekočem s časom, medtem ko bo od zgoraj občudovala naš Modri planet, je IWC ustvaril štiri unikatne ure, ki bodo potovale v vesolje. Slednje bodo kasneje prodale na dražbi, njihov izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene prej omenjene bolnišnice.

Pod referenco IW389110 je na pogled klasičen keramični kronograf IWC, vendar oko nemudoma ozre bogato modrino številčnice z ozvezdjem. Detajli se nadaljujejo v števcu prikaza sekund, kjer najdemo štiri astronavte, kapsulo SpaceX ter prosečega dečka – logotip organizacije Inspiration4. Vsaka izmed ur ima individualno gravuro na hrbtni titanovi plošči, kjer najdemo ime potnika ter njegov doprinos k misiji – Leadership, Hope, Generosity in Prosperity.

Ohišje, ki še vedno meri v premer 44,5 mm, je izdelano iz bele keramike – mešanice cirkonijevega oksida in drugih kovinskih oksidov, kar mu daje odpornost in barvo. Krona in gumba kronografa so narejeni iz nerjavečega jekla. Razen barv in materialov se spoštujejo tradicionalne značilnosti pilotskih ur IWC, na primer notranje ohišje je narejeno iz mehkega železa za zaščito pred magnetnimi polji in kristal, ki varuje pred vplivi zaradi padcev zračnega tlaka. IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition Inspiration4 obdaja bel usnjen pas z notranjim vložkom iz kavčuka ter se zapenja z zložljivo zaponko.

IWC je izdelal le štiri primerke, ki bodo svojo ceno dosegli na dražbi po varnem pristanku na Zemlji.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button