NoviceUre

Inspiration4: Dražba prinesla več kot 350 tisočakov

Z dražbo unikatnih IWC-jev, ki so obkrožili Zemljo, na pomoč zdravljenju raka.

18. septembra 2021 se je posadka Inspiration4 zapisala v zgodovino z dokončanjem prve povsem civilne misije v orbiti Zemlje.

IWC Schaffhausen je kot uradni partner misije je zasnoval in podaril štiri edinstvene pilotske kronografe s tematiko vesolja (več o urah smo zapisali tukaj), ki predstavljajo stebre misije: Vodstvo, upanje, velikodušnost in blaginja (ang. Leadership, Hope, Generosity in Prosperity). Ure so s posadko Inspiration4 odpotovale v vesolje in krožile okoli Zemlje na višini 585 kilometrov (364 milj). Po uspešno zaključeni misiji so štiri edinstvene ure pristale na dražbi z namenom, da z zbranimi denarjem podprejo reševalno delo otroške raziskovalne bolnišnice St. Jude.

Zapestna ura Pilot’s Watch Chronograph Edition “Inspiration4” sopotnice Hayley Arceneaux (Hope), 29-letne zdravniške pomočnice pri St. Jude in pediatrinje, ki je preživela raka, se je dražila na uradnem praznovanju St. Jude Inspiration4, ki je potekalo 6. novembra v Kaliforniji. Ostali trije časomeri Pilot’s Watches Chronographs Edition “Inspiration4” z imeni in vrednotami misije poveljnika Jareda Isaacmana (Leadership), dr. Sian Proctorja (Prosperity) in Chrisa Sembroskija (Generosity) so sodelovanje na spletni dražbi na platformi CharityBuzz.

Celoten izkupiček dražb je nanesel 405.000 ameriških dolarjev (353.750 evrov) in bo v celoti namenjen bolnišnici St. Jude, katera vodi v način, kako svet razume, zdravi in ​​premaga otroškega raka ter drugih življenjsko nevarnih bolezni. V zadnjih 60. letih, kolikor časa že na raziskavah in izboljšavah zdravljen deluje bolnišnica St. Jude, se je splošna stopnja preživetja raka pri otrocih dvignila z 20-odstotkov na več kot 80-odstotkov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button