NoviceUre

IWC širi paleto Pilot’s Watch Mark XX s svežimi referencami

Klasična pilotska zbirka se širi s ponudbo novih barv številčnic in možnostmi paščkov ter zapestnic.

Pred nekaj meseci smo pisali, da je IWC potihoma predstavil novo pilotsko uro Mark XX. Brez posebne javne objave sta se modela z modro in črno številčnico nenadoma pojavila na spletni strani. Zdaj znamka iz Schaffhausna dodaja še štiri referenčne številke.

K predstavljenima referencama s črno (IW328201) in modro (IW328203) številčnico ter sovpadajočim paščkom se pridružujejo naslednji modeli:

IW328202 – črna številčnica, kovinska zapestnica,
IW328204 – modra številčnica, kovinska zapestnica,
IW328205 – zelena številčnica, rjavi usnjeni pašček,
IW328206 – zelena številčnica, kovinska zapestnica.

Gabariti predstavljenih modelov ostajajo enaki, kar pomeni, da so narejeni iz robustnega kovinskega ohišja dimenzij 40 mm x 10,8 mm. V notranjosti je hišni avtomatski mehanizem, kaliber 32111, ki deluje s 28.800 alternancami na uro in ima zalogo energije navitja do 120 ur. Kljub letalskemu poreklu, zapestna ura nudi do 100 m vodotesnosti.

Številčnica z arabskimi številkami ponuja dobro berljivost skupaj z velikimi kazalci, prevlečenimi z rodijem, belimi indeksi, tipičnim trikotnim znakom na 12. uri in izdatnim premazom Super-LumiNova. Konveksno safirno steklo je na obeh straneh opremljeno z antirefleksno prevleko in je posebej zavarovano, tako da se ne more sneti s svojega mesta niti v primeru nenadnega padca tlaka. Novost je torej zelena tekstura številčnice, brušena v stilu sončnih žarkov, ki se pridružuje modri ter črni barvi.

Na zadnji strani se vsi modeli postavljajo z vgravirano upodobitvijo Junkersa Ju 52 iz leta 1930, nemškega trimotornega transportnega letala, medtem ko sistem za menjavo paščkov EasX-Change skrbi za modno podobo zapestne ure – odslej je v ponudbi tudi kovinski pašček.

Z dodajanjem novim modelov v linijo IWC Pilot’s Watch Mark XX se je skladno z inflacijo malce dvignila tudi priporočena prodajna cena, in sicer z julijskih 5.600 evrov na 5.750 evrov za uro v kombinaciji z usnjenim paščkom, medtem ko vas bo kovinska izdaja po denarnici udarila za 6.850 evrov. Več informacij kot tudi sam nakup pa lahko opravite na spletnem mestu blagovne znamke www.iwc.com.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button