NoviceUre

IWC Pilot’s Watch Mark XX

Osvežena zapestna klasika vojaških pilotov.

IWC je potihoma izdal novo pilotsko uro Mark XX, najnovejšo interpretacijo legendarnega modela Mark 11, ki je bil razvit leta 1948 za navigatorje in pilote britanskih kraljevih letalcev.

Mark XX, predstavljen različicama s črno (IW328201) ali modro (IW328203) številčnico, je narejen iz robustnega ohišja dimenzij 40 mm x 10,8 mm, izdelanega iz nerjavečega jekla. Odslej se le-to v notranjosti ponaša z novim hišnim avtomatskih mehanizmom, kaliber 32111, ki deluje s 28.800 alternancami na uro in ima zalogo energije navitja do 120 ur. Za nameček notranje ohišje iz mehkega železa ščiti mehanizem pred učinki magnetnih polj. Kljub letalskemu poreklu, zapestna ura nudi do 100 m vodotesnosti.

Preprosta številčnica z arabskimi številkami ponuja popolno berljivost skupaj z velikimi kazalci, prevlečenimi z rodijem, belimi indeksi, tipičnim trikotnim znakom na 12. uri in izdatnim premazom Super-LumiNova. Konveksno safirno steklo je na obeh straneh opremljeno z antirefleksno prevleko in je posebej zavarovano, tako da se ne more sneti s svojega mesta niti v primeru nenadnega padca tlaka.

Na zadnji strani ure je v kovinsko pokrov vgravirana upodobitev Junkersa Ju 52 iz leta 1930, nemškega trimotornega transportnega letala, katerega instrumenti v pilotski kabini so navdihnili oblikovalce pri snovanju modela Mark 11. Zahvaljujoč praktičnemu sistemu EasX-CHANGE je pas iz telečjega usnja mogoče zamenjati z drugimi paščki ali zapestnicami v zgolj nekaj sekundah in brez uporabe orodja.

Novi IWC Pilot’s Watch Mark XX ima priporočeno maloprodajno ceno nastavljeno na 5.600 evrov. Več informacij kot tudi sam nakup pa lahko opravite na spletnem mestu blagovne znamke www.iwc.com.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button