NoviceUre

IWC Portofino Chronograph 39 odslej s hišnim mehanizmom

Boljša avtonomija in vpogled v delovanje ob pričakovano višji ceni.

V letošnjem letu znamka iz Schaffhausna, poleg ‘instagramabilnih Top Gun Ceramic izdaj, potihoma osvežuje modelno paleto. Medje zagotovo spada zapestna legenda Mark XX, kateri sledi Aquatimer in zdaj se v vrsto postavlja še posodobljeni IWC Portofino Chronograph 39.

To je sicer zelo nepričakovana potezna blagovne znamke, saj so namreč 39 mm izdaje modela Portofino debitirale šele lani, pravzaprav si več o lansiranju preberete tukaj. Posledično je predstavljena zapestna ura oblikovno skorajda enaka izdaji iz leta 2021, le da je tokrat številčnica v monokromatski srebrno beli barvi.

Največja sprememba se kriva pod površjem, v osrčju ure, kjer se zdaj nahaja posodobljeni mehanizem. Kaliber IWC 79350 (v bistvu modificirani Valjoux 7750) je nadomestil hišni kaliber IWC 69355. S 46-urno zalogo energije navitja se je izboljšala njegova avtonomija, medtem ko je splošen izgled na številčnici ostal nespremenjen s 30-minutno podštevilčnico ob 12. uri. Novost modelnega leta 2022 pa je tudi safirni kristal hrbtne strani ohišja, skozi katerega se vidi delovanje mehanizma ter končna obdelava – perlage in Côtes de Genève.

Cena posodobljenega IWC Portofino Chronograph 39 z referenčno številko IW391502 je 7.550 evrov, kar je malo manj kot 2.000 evrov več od lanskega modela.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button