NoviceUre

IWC Portofino Chronograph 39

Brezčasna zasnova elegantnega okroglega ohišja z diskretno številčnico.

Prvič predstavljen leta 1984, je model Portofino še vedno ena izmed najbolj priljubljenih zapestnih ur IWCjevega repertoarja, ki je namenjena tako moškim kot ženskam.

IWC Portofino s svojimi neobremenjenimi, preprostimi, a lepimi linijami se predstavlja kot idealna zapestna ura v kombinaciji s svečano obleko. Slog Portofina je bil vedno precej zadržan. Velikosti številčnice segajo od majhnih 34 mm do precej moškega premera 45 mm, s katerim se ponaša Portofino z mehanizmom ročnega navitja z zalogo energije kar do 8 dni.

Tokratno svežino v IWC družino prinaša Portofino z novo velikostjo ohišja, ki v premer meri 39 milimetrov. Na voljo so tri kombinacije številčnic in sicer dva dve klasični izdaji s črno ali posrebreno številčnico, obe z zlatimi urnimi oznakami ter kazalci. Dodana je še tretja opcija trendno zelene številčnice, ki se pohvali z učinkom sončnih žarkov, ter jo dopolnjujejo z rodijem prevlečenimi kazalci in oznake ur.

Znotraj novega Portofina Chronograph 39 se nahaja avtomatski mehanizem kalibra IWC 79530, ki temelji na mehanizmu Valjoux 7750. To je poznan mehanizem, saj zapestno uro poganja že več kot dve desetletji! Deluje pri frekvenci 28,800vph (4Hz) in ima 44 ur rezerve moči. Čeprav zaradi zaprte zadnje strani ohišja mehanizem ni viden, slednji vsebuje perlage in dekoracijo Côtes de Genève. Kronograf se zažene, ustavi in ​​ponastavi s tradicionalnimi gumbi v obliki gobe – nepogrešljiv element časomera Portofino.

Novi IWC Portofino Chronograph 39 je opremljen z usnjenim paščkom (barva variira glede na izdajo) z zaponko iz nerjavečega jekla. Cena vseh treh referenc je enaka in znaša 5.650 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button