UreZanimivosti

INSTAROP: Roparji odtujili za več kot 150.000 evrov prestižnih ur

Dobro premislite, kaj boste delili na družbenih omrežjih. Nepridipravi izkoristijo sleherno priložnost.

Družbeni mediji so postali del našega vsakdana. Pribežališče, kamor številni uporabniki dnevno objavljajo svoje prigode, spet drugi pa z njimi služijo. A skupno vsem uporabnikom je to, da so sleherne informacije lahko tarča slabih namer.

Prav to se je zgodilo v Milanu, kjer je štiričlanska banda z vzdevkom “acrobat thieves”, s pomočjo Instagram zgodb raziskovala stanovanja slavnih. Z namenom načrtovanja kraje so opazovali ”objavljeno premoženje” ter spremljali gibanje posameznikov, da jih ne bi zalotili med krajo.

V seriji drznih ropov po Milanu so tatovi ciljali na italijansko televizijsko voditeljico Diletto Leotto, nogometaša Interja Achrafa Hakimija in influenserko Eleonoro Incardona. Poleg tega, da so pokukali v hiše slavnih in jih spremljali kje se nahajajo, so bile Instagram zgodbe uporabljene tudi za razumevanje varnosti oropanih stanovanj.

Kriminalni kvartet je dobil vzdevek “acrobat thieves” zaradi spretnosti, s katerimi so dostopali v domove slavnih. Posnetki kamer so pokazali, da je en član bande bdel stražo, drugi pa se je spretno povzpeli po zunanji strani stanovanjske hiše.

V ropih je bilo ukradenih več prestižnih ur, pretežno Rolexov, pa tudi drugo luksuzno blago. Čeprav so tatove sčasoma ujeli, je na tem mestu vredno razmisliti, kakšno količino informacij vsak izmed nas dnevno deli na družbenih omrežjih.

Rocco
foto: Caranduser

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button